Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Vlhovi zmaga in skupno vodstvo, med 15 najboljšimi dve Slovenki

Slovakinja je v Åreju dosegla že 12. slalomsko zmago na tekmah za svetovni pokal.
Petra Vlhova je še enkrat prekosila vse tekmice. FOTO: Reuters
Petra Vlhova je še enkrat prekosila vse tekmice. FOTO: Reuters
STA, B. E.
12. 3. 2021 | 17:45
12. 3. 2021 | 20:50
2:09
Petra Vlhova je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark pod žarometi v Åreju na Švedskem. Slovakinja je z 12. slalomsko zmago v svetovnem pokalu prevzela mesto vodilne v skupnem seštevku zime. V finalu sta nastopili dve Slovenki, ki sta se uvrstili med petnajsterico. Ana Bucik je bila sedma (+1,91), Andreja Slokar 15. (+3,16).

Vlhova je vodila že po prvem delu slalomske preizkušnje v Åreju, v finalu pa je odbila vse napade tekmic ter slavila zmago za pomembne točke v boju za veliki kristalni globus z Laro Gut-Behrami in v boju za slalomski seštevek. Švicarka, ki v slalomu ne tekmuje, po novem za Vlhovo zaostaja za 64 točk v boju za seštevek zime.

Drugo mesto je danes osvojila Avstrijka Katharina Liensberger (+0,20), tretja je bila Američanka Mikaela Shiffrin (+0,64).

Ana Bucik je bila zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Pontus Lundahl/AFP
Ana Bucik je bila zadovoljna s svojim nastopom. FOTO: Pontus Lundahl/AFP


Znašla se je tudi v luknjah


»To je spet en lep rezultat. Trenutno čutim, da se forma izboljšuje, tako da lahko zdaj v različnih razmerah kažem dobre nastope. Danes sem zadovoljna, saj sem v teh luknjah znala razviti visok tempo smučanja. Malo me jezijo napaka s prvega proge in kakšna malenkost z druge, a mislim, da je najpomembnejše, da smučam hitro in da lahko stopnjujem iz tekme v tekmo. Jutri imamo še eno tekmo, poskusila bom odpraviti napake in doseči en lep rezultat,« je bila s sedmim mestom zadovoljna Bucikova, ki se je zavihtela na 12. mesto v slalomskem seštevku zime.

Tretja slovenska smučarka Meta Hrovat je bila po padcu, ki ji je odnesel prejšnji konec tedna v Jasni, tokrat na štartu, a prepočasna za uvrstitev v finale. Za Vlhovo je zaostala za 3,93 sekunde in bila pri repu uvrščenih na 38. mestu.

V Areju bodo v soboto pripravili še en slalom.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine