Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Visok davek tekmečeve grobosti in lastnih napak

Ritten je v polfinalni seriji izenačil na 1:1, tudi druga tekma na Južnem Tirolskem pa je bila podobno napeta kot uvodna na Jesenicah.
Erik Svetina je med vodilnimi napadalci alpske lige, v polno je zadel tudi v Rittnu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Erik Svetina je med vodilnimi napadalci alpske lige, v polno je zadel tudi v Rittnu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
29. 3. 2022 | 22:59
1:28

Jeseniškim hokejistom se niso uresničile sanje, da bi uvodno sobotno zmago v polfinalni seriji alpske lige proti Rittnu še bolj ovrednotili s podvigom na tujem. Pa niso bili daleč od njega!

Južnotirolsko moštvo iz okolice Bolzana se je pred 650 gledalci veselilo zmage s 3:2 (1:2, 2:0, 0:0; Sharp 3., Prast 22., Uusivirta 40.; Svetina 17., E. Pance 18.) in tako izenačilo izid v seriji na 1:1. Prvi in tretji gol v mreži gostov sta bila zelo poceni – uvodni ob jeseniški prednosti igralca več (!), tretji pa pičlo sekundo pred koncem druge tretjine. Železarji so bili sicer v igri konkurenčni, iztirile pa jih niso niti grobosti tekmecev, ki so bile tokrat s surovimi vložki, zlasti nad Jesperijem Viikilääjem, finskim adutom Jesenic, še bolj vidni kot na prvi tekmi v Podmežakli.

V tej jeseniški dvorani bo tekma št. 3, ta četrtek ob 19. uri.

V veliki finale se bo uvrstilo moštvo, ki bo zbralo tri zmage, 1:1 pa je zdaj izid  tudi v drugem paru med Asiagom in Lustaneuom, potem ko se je avstrijsko moštvo danes doma veselilo uspeha s 5:3.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine