Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Veter odpihnil tekmo, Kranjec zmajeval z glavo

Prirediteljem moškega veleslaloma za svetovni pokal v Söldnu ni preostalo drugega, kot da so ga odpovedali.
Žan Kranjec s svojim smučanjem ni bil zadovoljen. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Žan Kranjec s svojim smučanjem ni bil zadovoljen. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
29. 10. 2023 | 12:03
29. 10. 2023 | 12:09
1:52

Neizprosne vremenske razmere so že na prvi moški tekmi nove sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju pokazale zobe. Zaradi premočnega vetra so namreč odpovedali moški veleslalom v Söldnu.

Po prvi progi na ledeniku Rettenbach se je spustilo le 47 smučarjev, pred številko 48, ki jo je imel Italijan Simon Maurberger, pa so zaradi premočnih vetrovnih sunkov prekinili tekmo. Ker se razmere niso umirile, avstrijskim prirediteljem ni preostalo drugega, kot da so jo nato tudi odpovedali. Do prekinitve je bil sicer na vrhu domači matador Marco Schwarz, ki je imel 0,29 sekunde naskoka pred favoriziranim švicarskim soimenjakom Marcom Odermattom.

»Škoda, da veleslaloma niso izpeljali do konca. Toda odločitev se mi zdi pravilna, saj v takšnem vetru ne bi mogli zagotoviti poštenih razmer za vse,« je prekinitev športno sprejel Schwarz, ki se mu je nasmihala vrhunska uvrstitev.

Slovenskemu asu Žanu Kranjcu se nastop ni posrečil najbolje. Po prihodu v cilj je zmajeval z glavo, z zaostankom 1,95 sekunde je do odpovedi držal šele 16. mesto. Še slabše se je odrezal Štefan Hadalin (+ 3,78), ki je po veliki napaki zasedal komaj 40. mesto. Od naših tekmovalcev je bil na vrhu še Rok Ažnoh.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine