Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Thingnes Bø prvi favorit moškega sprinta na SP

Biatlonci se bodo na prvenstvu na Pokljuki pomerili za prve posamične naslove. Najboljši Slovenec Jakov Fak z več aduti.
Johannes Thingnes Bø med tekmo na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki. FOTO: Matej Družnik/Delo
Johannes Thingnes Bø med tekmo na svetovnem prvenstvu v biatlonu na Pokljuki. FOTO: Matej Družnik/Delo
M. Ž., STA
12. 2. 2021 | 07:25
12. 2. 2021 | 13:10
1:51
Na Pokljuki se danes z drugim dejanjem, moškim sprintom, nadaljuje svetovno prvenstvo v biatlonu. Ob 14.30 se bodo biatlonci podali na 10-kilometrsko progo in opravili z dvema streljanjema.

Prvi favorit za zlato je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, Norvežan Johannes Thingnes Bø, ki je v tej sezoni dobil kar tri sprinterske preizkušnje.

Najtrše tekmece bo imel Boe v lastni vrsti. Vseh šest preizkušenj v tej sezoni so namreč dobili Norvežani. Po enkrat so slavili njegov starejši brat Tarjei ter reprezentančna kolega Johannes Dale in Sturla Holm Laegreid.


Fak okrepljen s stopničkami iz Anterselve


Slovenski adut za visoko uvrstitev je Jakov Fak, ki v skupnem seštevku zaseda deveto mesto, v sprintu pa je bil na začetku sezone v Kontiolahtiju peti in šesti.

A na Pokljuki bo imel Fak več adutov. Na prvem mestu bo samozavest iz Anterselve, kjer je tik pred prvenstvom po treh sezonah spet stopil na zmagovalni oder, drugo pa je poznavanje domače proge na Rudnem polju. Na progo se bo podal s številko 23.

Nastopili bodo še Miha Dovžan s številko 15, Rok Tršan s številko 56 in Klemen Bauer s številko 91.

Na lanskem svetovnem prvenstvu v Anterselvi je s sprintom najbolje opravil Rus Aleksander Loginov. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoza Quentin Fillon Maillet ter Martin Fourcade, ki je po lanski sezoni končal kariero.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine