Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Švedinji zmaga, Eva na 30. mestu

Reprezentantka iz Gorij in v tej sezoni udarna tekmovalka naše tekaške vrste je bila na razdalji v Lillehammerju počasnejša kot pred dnevi v Ruki.
Eva Urevc je prevzela vlogo vodilne tekmovalke pri slovenski tekaški reprezentanci. FOTO: Jens Schlüter/AFP
Eva Urevc je prevzela vlogo vodilne tekmovalke pri slovenski tekaški reprezentanci. FOTO: Jens Schlüter/AFP
STA, Š, R,
4. 12. 2022 | 12:40
1:38

Za slovo od sporeda v olimpijskem Lillehammerju je zmagala švedska smučarska tekačica Frida Karlsson. Spet je bila najhitrejša na 20 km, tokrat s skupinskim startom. Pred tem je v Ruki na Finskem slavila zmago na 20 km zasledovalno v prosti tehniki. Eva Urevc je danes končala na 30. mestu (+1:35,2), Anja Mandeljc pa na 47. (5:14,6).

Na odru za zmagovalce sta bili še vodilna v skupnem seštevku Norvežanka Tiril Udnes Weng, z zaostankom 0,6 sekunde, in Švedinja Ebba Andersson, ki je za rojakinjo zaostala za 1,2 sekunde.

Eva Urevc je bila na tekmi v Ruki 24., danes pa ni šlo vse po njenih načrtih in je končala šest mest nižje. V soboto je nastopila tudi na šprinterski tekmi, kjer je dosegla najboljši izid te sezone s 15. mestom. Anja Mandeljc prave možnosti za vidno uvrstitev ni imela.

Ob 13. uri bodo na 20 km s skupinskim startom začeli tudi v moški konkurenci. Na štartnem seznamu je tudi Slovenec Miha Ličef.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine