Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenske skakalke pete na ekipni tekmi

Od slovenskih skakalk se je s skokoma 90,5 metra in 93 metrov najbolj izkazala Nika Križnar.
Nika Križnar. FOTO: Jože Suhadolnik
Nika Križnar. FOTO: Jože Suhadolnik
STA
18. 1. 2020 | 10:45
18. 1. 2020 | 14:55
2:25
Slovenske smučarske skakalke Špela Rogelj, Jerneja Brecl, Ema Klinec in Nika Križnar so na ekipni tekmi svetovnega pokala v japonskem kraju Zao osvojile peto mesto. Z veliko prednostjo, več kot 140 točk, so zmagale Avstrijke, druge so bile domačinke Japonke, tretje Norvežanke.

Avstrijke so že v prvi seriji prišle do velike prednosti pred nasprotnicami, v drugi seriji pa so vodstvo kljub nekoliko krajšim skokom še povečale. S skupnim izidom 889,4 točk so pred drugouvrščenimi Japonkami na koncu zmagale z razliko 140,9 točk. Norvežanke so bile na tretjem mestu še 0,4 točke za Japonkami (748,6 točk).

Slovenija je peto mesto med osmimi reprezentancami osvojila s skupnim izkupičkom 711,6 točk. V prvi seriji sta se izkazali predvsem Ema Klinec (89,5) in Nika Križnar (90,5), medtem ko sta Špela Rogelj in Jerneja Brecl pristali pri 79 oziroma 73,5 metrih.

V finalni seriji sta Rogljeva in Breclova skočili podobno kot v prvi, po šestih skakalkah so Slovenke za četrtimi Rusinjami zaostajale za več kot 20 točk. Klinčeva je ob svojem drugem skoku pristala pri 90,5 metra, najboljši skok dneva med slovenskimi skakalkami pa je za konec prikazala Križnarjeva (93,0), ki je potrdila peto mesto z zaostankom 11 točk za Rusinjami.

»Čestitke celotni ekipi za dosežen rezultat. Trenutno so skoki dobri za takšen rezultat. Tekma je bila poštena in lepa, prav presenetljivo mirno za Japonsko. Moji skoki še niso na želeni ravni. V ekipi so štiri tekmovalke in dve ne moreta nositi bremena štirih,« je povedala Rogljeva.

V nedeljo ob 8. uri bo na Japonskem še druga posamična tekma, preden se bodo dekleta preselila nazaj na staro celino.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine