Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Sloveniji stopničke kljub diskvalifikaciji Eme

Naša mešana ekipa v smučarskih skokih je na finalu poletne sezone v Klingenthalu osvojila 3. mesto. Zmaga Norveški, Nemčija srebrna.
Tudi tokrat se je Anže Lanišek predstavil v lepi luči. FOTO: Črt Piksi/Delo
Tudi tokrat se je Anže Lanišek predstavil v lepi luči. FOTO: Črt Piksi/Delo
S. U.
1. 10. 2022 | 19:19
1. 10. 2022 | 19:20
2:49

Tekma mešanih ekip v smučarskih skokih, na kateri je Slovenija v Pekingu osvojila zlato olimpijsko medaljo, je prinesla zadnjo ekipno preizkušnjo letošnje poletne velike nagrade.

Slovenija je z Emo Klinec začela udarno, a žal je že sredi prve serije prišla informacija, da je dosežek državne prvakinje zaradi neustreznega dresa izbrisan. Timi Zajc je nato s skokom dneva, dolgim kar 145 metrov, takoj našo ekipo popeljal na pot vrhunske uvrstitve, kar sta v prvi seriji nadaljevala še Urša Bogataj z odličnimi 132.5 metra, kar je bilo najbolje med skakalkami, in državni prvak Anže Lanišek s 143 metri.

Po prvi seriji je bila Slovenija na 5. mestu s 408,5 točkami, vodila je Norveška s 457,8 točkami, Ema Klinec pa je zbrala nekaj desetink manj kot sto točk za svoj nastop.

V finalni seriji je Klinčeva skočila 130.5 metra, kar je bil najboljši dosežek njene skupini, Zajcu se je s 118 metri skok ponesrečil, znova pa je bila s 133.5 metra odlična Bogatajeva. Končno 3. mesto je rutinirano s 133.5 metra potrdil Lanišek. Naši so zbrali 884,4 točke, zmagali so Norvežani z 937,0 pred Nemci z 898,7.

Urša Bogataj ohranja vrhunsko tekmovalno pripravljenost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Urša Bogataj ohranja vrhunsko tekmovalno pripravljenost. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

»Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljna. Glede na to, da gre za veliko skakalnico, morda nisem pričakovala, da bom tako dobro skakala, a sem na koncu zelo vesela današnjega dne.« ni skrivala dobre volje dvakratna olimpijska zmagovalka Urša Bogataj, zadovoljen je bil tudi Anže Lanišek: »Spet sem imel lepo tekmo. Ekipno pa se mi zdi, da smo opravili res vrhunsko delo. Predvsem Timi v prvi seriji. Malo smole smo imeli v drugi seriji kot tudi prej s tisto diskvalifikacijo, a pokazali smo, da smo močni. Kljub sedmim skokom smo bili na stopničkah, kar ni zanemarljivo.«

Jutri bosta na sporedu še finalni tekmi v posamičnih konkurencah.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine