Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Slovenci prepričljivo zmagali na znamenitem Holmenkollnu

Naši smučarski skakalci so z velikansko prednostjo dobili tekmo mešanih ekip v Oslu.
Lovro Kos je v uvodni seriji – tako kot Timi Zajc – poletel kar 130,5 metra daleč. FOTO: Christof Stache/AFP
Lovro Kos je v uvodni seriji – tako kot Timi Zajc – poletel kar 130,5 metra daleč. FOTO: Christof Stache/AFP
4. 3. 2022 | 16:55
4. 3. 2022 | 22:51
3:22

Slovenska mešana ekipa v smučarskih skokih (tokrat v postavi Urša Bogataj, Lovro Kos, Nika Križnar in Timi Zajc) je zanesljivo zmagala na znamenitem Holmenkollnu. Z osmimi bolj ali manj vrhunskimi nastopi je zbrala 942,9 točke in kar za 75,2 točke preskočila drugouvrščeno Avstrijo, za katero so skakali Chiara Hölzl, Manuel Fettner, Marita Kramer in Stefan Kraft.

Na najnižjo stopnico odra za najboljše so se povzpeli Norvežani, ki so za vsega 0,8 točke izgubili dvoboj z našimi severnimi sosedi. Četrti so bili Japonci, peti Nemci, šesti Finci, sedmi Poljaki in osmi Kanadčani, ki so na nedavnih olimpijskih igrah v Pekingu oziroma Zhangjiakouju presenetili z bronasto kolajno – kajpak tudi po zaslugi številnih diskvalifikacij.

»Zelo sem vesel, da smo bili spet na stopničkah. Ves dan sem kazal zelo lepe skoke, tudi ekipa je res odlično oddelala, tako da smo si spet zaslužili zmago,« je povedal Zajc, ki je bil drugi najboljši posameznik tekme za Kraftom. Dobro razpoložen je bil tudi Kos: »Lepo smo odskakali. Tudi moji skoki so se vrnili na raven, na kateri so bili prej.«

Vesela je bila tudi Bogatajeva. »Z današnjima skokoma sem zadovoljna. Morda sta bila tista s treninga malo boljša, a je bilo v redu. Menim, da smo vsi dobro odskakali,« je dejala olimpijska prvakinja, njena reprezentančna kolegica Križnarjeva pa je dodala, da je s svojima nastopoma zadovoljna le delno: »Na tekmi sem pokazala malenkost slabše skoke kot na treningu, a je bilo še vseeno zadovoljivo. Zdi se mi, da smo kot ekipa pokazali, iz kakšnega testa smo. Preostale reprezentance se nas lahko kar močno bojijo.«

Urša Bogataj je že s prvim skokom napovedala zmago Slovenije. FOTO: Terje Bendiksby/AFP
Urša Bogataj je že s prvim skokom napovedala zmago Slovenije. FOTO: Terje Bendiksby/AFP

Že po uvodni seriji s precejšnjo zalogo

Slovenci, ki so z uvodnimi štirimi skoki zbrali 473,7 točke, so imeli že po prvem »polčasu« 50,3 točke zaloge pred drugouvrščenimi Japonci. Na tretjem mestu so bili Avstrijci, ki so zaostajali že za 55 točk.

Na četrtem mestu so bili Norvežani (409,5 točke), peti so bili Nemci (406,9), šesti Kanadčani (282,7), sedmi Finci (280,1) in osmi Poljaki (278,8).

Jutri in v nedeljo bosta v Oslu še po dve posamični tekmi, s katerima se bo iztekla turneja Raw Air. Skakalke se bodo jutri za točke svetovnega pokala potegovale od 13. ure, v nedeljo pa od 19.15 naprej, skakalci pa se bodo jutri med seboj merili od 17., v nedeljo pa od 15.45 naprej.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine