Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Risi za uvod upravičili vlogo favoritov

Slovenski hokejisti so v uvodni tekmi na svetovnem prvenstvu skupine B v Ljubljani premagali Litovce.
Slovenski hokejisti so potrdili premoč proti Litovcem. FOTO: Črt Piksi/Delo
Slovenski hokejisti so potrdili premoč proti Litovcem. FOTO: Črt Piksi/Delo
3. 5. 2022 | 21:33
4. 5. 2022 | 20:23
2:49

Slovenska hokejska reprezentanca je uspešno štartala v svetovno prvenstvo skupine B v Ljubljani. V uvodni tekmi so risi v dvorani Tivoli s 4:2 (1:0, 2:0, 1:2) premagali izbrano vrsto Litve.

Za naše moštvo, ki je vodilo že s 4:0, so v polno zadeli Miha Verlič (v 14. minuti), Anže Kuralt (22.), Blaž Tomaževič (30.) in Gregor Koblar (53.). Za goste, ki so presenetljivo v svojo korist odločili zadnjo tretjino, sta bila natančna Aivaras Bendzius (56.) in Emilijus Krakauskas, ki je pičlih devet sekund pred iztekom dvoboja postavil končni izid.

Za najboljša igralca tekme so razglasili Luko Mavra in litovskega vratarja Mantasa Armalisa.

»Bili smo boljši, priigrali smo si bistveno več priložnosti. Na koncu nam je padla zbranost, zaradi česar smo prejeli gola po prekršku in podarjenem ploščku. To so napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti, je pa težko pri takšnem vodstvu ohraniti zbranost. Na koncu smo imeli morda tudi malo smole. Litovci so vso tekmo čakali na svoje priložnosti iz nasprotnih napadov. A zmaga je zmaga in jutri je nov dan. Kakorkoli, moramo imeti strategijo za Romunijo in odigrati še eno dobro tekmo,« je črto pod uvodni dvoboj potegnil slovenski selektor Matjaž Kopitar.

Jutri bodo njegovi izbranci prekrižali palice z Romuni, tekma v dvorani Tivoli pa se bo spet začela ob 19. uri. Litovci bodo na led zadrsali ob 15.30, pomerili pa se bodo z Madžari, ki so danes kar s 5:1 (2:0, 3:0, 0:1) odpravili Južnokorejce.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine