Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Risi s Anžetom Kopitarjem začenjajo misijo Peking 2022

Slovenija se bo v okviru zadnjega kroga olimpijskih kvalifikacij v skupini F v Oslu vstopnico pomerila z reprezentancami Norveške, Danske in Južne Koreje.
Slovenici so že dvakrat nastopili na OI. FOTO: Grigory Dukor/ Reuters
Slovenici so že dvakrat nastopili na OI. FOTO: Grigory Dukor/ Reuters
P. Z., STA
8. 8. 2021 | 14:45
2:34
Slovensko hokejsko reprezentanco med 26. in 29. avgustom čakajo olimpijske kvalifikacije za enega od zadnjih treh mest na igrah v Pekingu 2022. Zbor tistih reprezentantov, ki še ne trenirajo v klubih, bo jutri na Bledu.

Večina reprezentantov se na novo sezono že pripravlja v svojih klubih. Prosti igralci in igralci, ki še ne trenirajo s svojimi klubi, se bodo od ponedeljka do reprezentančnega zbora pripravljali na Bledu. Med njimi je tudi zvezdnik iz lige NHL Anže Kopitar, pa tudi Jan Drozg, Luka Maver, Klemen Pretnar in Žiga Pavlin ter do odhoda v svoja kluba tudi Matic Podlipnik in Luka Gračnar, so sporočili iz HZS.

»Večina igralcev se trenutno že pripravlja na novo sezono v svojih klubih. Tistim, ki še ne igrajo v svojih klubih, smo ponudili možnost priprav na Bledu. Čas kvalifikacij je sicer malce neugoden, a tak je za vse reprezentance in to moramo sprejeti. Upam, da vsi naši reprezentanti ostanejo zdravi in da ne bo težav s klubi, saj vemo, da vsi trenerji radi pripravijo svoj program priprav na sezono,« je ob začetku olimpijskega projekta dejal selektor Matjaž Kopitar.

Matjaž Kopitar bo rise zbral v ponedeljek na Bledu. FOTO: Jože Suhadolnik
Matjaž Kopitar bo rise zbral v ponedeljek na Bledu. FOTO: Jože Suhadolnik


Slovenija se bo v okviru zadnjega kroga olimpijskih kvalifikacij v skupini F v Oslu za vstopnico pomerila z reprezentancami Norveške, Danske in Južne Koreje. Le zmagovalec turnirja si bo zagotovil pot v Peking.

Na širšem seznamu reprezentantov so vratarji Gašper Krošelj, Luka Gračnar, Matija Pintarič in Žan Us, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Bine Mašič, Žiga Pavlin, Matic Podlipnik, Klemen Pretnar, Jurij Repe in Nejc Stojan ter napadalci Tadej Čimžar, Jan Drozg, Žiga Jeglič, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Gregor Koblar, Anže Kopitar, Anže Kuralt, Luka Maver, Ken Ograjenšek, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Šturm, Rok Tičar, Jan Urbas, Miha Verlič in Miha Zajc.

Uradno se bodo priprave začele 22. avgusta, končni seznam reprezentantov bo selektor sporočil pred odhodom v Oslo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine