Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Prvi dan D z Madžarsko

SP v hokeju skupine B: Po treh porazih risi danes odločno po prve točke.
Anže Kopitar (11) se bo s soigralci danes potrudil na vso moč za prvo zmago na tem SP. FOTO Matic Klanšek Velej/Sportida
Anže Kopitar (11) se bo s soigralci danes potrudil na vso moč za prvo zmago na tem SP. FOTO Matic Klanšek Velej/Sportida
3. 5. 2019 | 09:00
3. 5. 2019 | 09:19
1:35
Hokejisti slovenske hokejske reprezentance se že dolgo niso znašli v takšni godlji kot v teh dneh letošnjega svetovnega prvenstva drugega kakovostnega razreda. Na prvih treh tekmah namreč niso osvojili niti ene točke, skupaj z Litvo so na dnu lestvice in zdaj se bodo morali boriti celo za preživetje. V primeru izpada pa bi se prvič po letu 1997 vrnili v skupino C svetovnega hokeja!

Če bi se ozrli po vsem videnem v dosedanjem delu tekmovanja v Nur-Sultanu, bi litovsko moštvo lahko označili za najslabše, tako da bi najbrž za obstanek že zadostovala zmaga risov proti hokejistom z Baltika v zadnjem nedeljskem kolu, toda v izogib kakršnimkoli nevšečnostim in preračunavanjem bo treba najprej danes (ob 15.30) ugnati Madžarsko.

Zato je popoldanska tekma zelo vidno podčrtana v slovenskem taboru, v katerem je v primerjavi s preteklostjo pogrešati več kakovostnih hokejistov, izostanki nekaterih dolgoletnih adutov so tu zelo vidni, Anže Kopitar pa zagotovo predstavlja dodano vrednost, toda po neuspešni sezoni v Los Angelesu tudi tukaj z moštvom še ni zablestel. »Toda zdaj ni več druge, na obeh tekmah moramo zmagati,« je jasen as iz NHL in zdaj tudi kapetan slovenske izbrane vrste.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine