Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Prve odpovedi tudi med skakalci

Da bi se izognili tveganju okužb z novim koronavirusom, bodo uvodno postajo za svetovni pokal v smučarskih skokih prihodnji konec tedna v Visli izpustili Finci.
Finec Antti Aalto je v prejšnji zimi v posebnem seštevku smučarskih poletov zasedel visoko sedmo mesto. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Finec Antti Aalto je v prejšnji zimi v posebnem seštevku smučarskih poletov zasedel visoko sedmo mesto. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
13. 11. 2020 | 17:41
2:00
Po prvih odpovedih in preložitvah tekem za svetovni pokal v smučarskih skokih so začeli nastope med elito odpovedovati tudi prvi skakalci. Tako je že jasno, da na uvodni postaji prihodnji konec tedna v Visli, kjer bo po sobotni ekipni preizkušnji v nedeljo na sporedu še posamična tekma, ne bo Fincev, skoraj zagotovo pa bo štart v predolimpijsko zimo 2020/21 izpustil še kdo.
image_alt
Nekdanji Kobajašijev (klubski) trener bo skušal Fince približati svetovnemu vrhu


»Imamo majhno in mlado ekipo, katere glavni cilj v novi sezoni bodo domače preizkušnje v Ruki in Lahtiju, kakor tudi svetovni prvenstvi v smučarskih poletih v Planici in v nordijskem smučanju v Oberstdorfu. Odločitev, da kljub dobri formi naših fantov ostajamo na Finskem, smo sprejeli skupaj z našim reprezentančnim zdravnikom, v Vislo pa ne bomo odpotovali zato, ker pred bližnjima tekmovanjema v Kuusamu in Planici nočemo tvegati okužb z novim koronavirusom,« je obrazložil glavni trener finske skakalne vrste Janne Väätäinen.
image_alt
Prevc tudi zaradi tehničnih pregledov za starostnike vadi v Kranju


»Suomiji« bodo v tem času vadili v domovini in se poskušali čim bolje pripraviti na drugo postajo svetovnega pokala v Ruki (med 27. in 29. novembrom). Väätäinen, ki je bil še v šampionski zimi Rjojuja Kobajašija 2018/19 osebni trener japonskega zvezdnika, si je sicer s svojimi rojaki zastavil visoke cilje. V končni razvrstitvi svetovnega pokala si želi imeti namreč kar tri varovance med najboljšo trideseterico, pri čemer največ pričakuje od Nika Kytösaha in Anttija Aalta, ki je prejšnjo sezono v posebnem seštevku poletov končal na visokem sedmem mestu.

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine