Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Priski Nufer krstna zmaga, točke tudi Ilki Štuhec

Švicarka je bila pred domačimi gledalci najhitrejša pred sobotno zmagovalko Ester Ledecko.
Priska Nufer je presenetila v Crans Montani. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Priska Nufer je presenetila v Crans Montani. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Š. R., STA
27. 2. 2022 | 13:00
27. 2. 2022 | 13:20
3:08

Priska Nufer je presenetila s krstno zmago na drugem smuku svetovnega pokala alpskih smučark v Crans Montani. Švicarka je bila pred domačimi gledalci najhitrejša z 11 stotinkami sekunde pred sobotno zmagovalko Ester Ledecko s Češke. Med dobitnicami točk je tudi Slovenka. Ilka Štuhec, dvakratna smukaška svetovna prvakinja, je zasedla 26. mesto.

Nuferjeva, ki je na zimskih olimpijskih igrah na Kitajskem v internih kvalifikacijah ostala brez nastopa na smuku, je že v soboto presenetila, ko je z visoko startno številko 30 zasedla četrto mesto. Na 144. tekmi svetovnega pokala je le prišla do prvih stopničk in hkrati prve zmage.

Italijanka Sofia Goggia je bila tretja, njen zaostanek je znašal 23 stotink sekunde, ter se je uvrstila pred Corinne Suter iz Švice in Avstrijko Stephanie Venier.

Ilka Štuhec je za zmagovalko zaostala za 1,82 sekunde. FOTO: Joe Klamar/AFP
Ilka Štuhec je za zmagovalko zaostala za 1,82 sekunde. FOTO: Joe Klamar/AFP

Ilka Štuhec je po sobotni ničli le osvojila nekaj točk. Za zmagovalko je zaostala za 1,82 sekunde. Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni je na 35. mestu (+2,20) znova ostala praznik rok.

Goggia je z zbranimi 482 točkami glavna kandidatka v odločilnem finalnem boju za mali kristalni globus v posebnem seštevku discipline. Na sporedu je le še deveti, finalni ženski smuk v Courchevel/Meribelu. Suterjeva, ki je za naslov olimpijske prvakinje v kraljevski disciplini premagala Goggio, v smukaškem seštevku zaostaja za 75 točk.

Obeta se tudi izejemen boj za veliki kristalni globus, saj sta Slovakinja Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin iz ZDA izenačeni na vrhu z enakim številom točk. Na sporedu je še osem tekem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine