Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmagoslavje Norvežana, Kranjec praznih rok

Po prvi progi slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu je presenetljivo vodil Švicar Tanguy Nef.
Henrik Kristoffersen je v svojo korist odločil slalom v Garmisch-Partenkirchnu. FOTO: Christof Stache/AFP
Henrik Kristoffersen je v svojo korist odločil slalom v Garmisch-Partenkirchnu. FOTO: Christof Stache/AFP
26. 2. 2022 | 09:57
26. 2. 2022 | 13:56
2:24

Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Garmisch-Partenkirchnu. V finalu je izkoristil napako Švicarja Tanguyja Nefa, ki je senzacionalno vodil po prvi progi, in se zavihtel na vrh. Na drugo stopnico odra za najboljše se je povzpel Nefov rojak Loic Meillard (+ 0,14), tretje mesto pa si je prismučal Avstrijec Manuel Feller (+ 0,51).

»Imel sem veliko vzponov in padcev, toda v zadnjem obdobju se je krivulja obrnila navzgor. Zdaj smučam veliko bolje in tudi nad opremo nimam nobenih pripomb,« se je smejalo 27-letnemu Norvežanu, potem ko je slavil jubilejno 20. zmago na slalomih za svetovni pokal. Skupno pa jih ima zdaj na svojem računu 25.

Slovenskemu asu Žanu Kranjcu, srebrnemu veleslalomistu z olimpijskih iger v Pekingu, se s štartno številko 37 natop na prvi progi ni posrečil najbolje, saj je zabeležil dotlej najslabši čas. Z zaostankom 2,93 sekunde je ostal brez finalnega nastopa na končnem 42. mestu. Tijan Marovt je s štartno številko 65 hitro odstopil.

Po prvi progi je presenetljivo vodil Švicar Tanguy Nef. FOTO: Christof Stache/AFP
Po prvi progi je presenetljivo vodil Švicar Tanguy Nef. FOTO: Christof Stache/AFP

Kristoffersen napadel z drugega mesta

S prvo progo je do nastopa Švicarja Tanguyja Nefa najbolje opravil Norvežan Henrik Kristoffersen. Po strmini se je podal prvi in vknjižil čas 53,53 sekunde, le za stotinko je za njim zaostal Švicar Loic Meillard, ki je nastopil s štartno številko 5. A nato je na tribunah završalo, ko je Nef s št. 25 v cilju za sedem stotink prehitel vodilnega Kristoffersena, vodilna trojica se je torej pred finalom nagnetla v vsega osem stotink, občutnejši zaostanek so si nabrali Švicar Daniel Yule na četrtem (+ 0,47 sekunde), Avstrijec Manuel Feller na petem (+ 0,49) in Nemec Linus Strasser na šestem mestu (+ 0,57).

Če so se Norvežani veselili Kristoffersenovega podviga, pa se je slabše godilo njegovima rojakoma, vodilnemu v slalomskem seštevku Lucasu Braathnu in Sebastianu Fossu-Solevågu, ki sta odstopila.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine