Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Prevčevo zdravstveno stanje se spet izboljšuje

Naslednji tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih bosta konec tedna v Klingenthalu.
Domen Prevc se po enotedenskem premoru vrača v karavano. FOTO: Matej Družnik/Delo
Domen Prevc se po enotedenskem premoru vrača v karavano. FOTO: Matej Družnik/Delo
3. 2. 2021 | 15:06
3. 2. 2021 | 19:55
2:25
Svetovni pokal v (moških) smučarskih skokih se bo konec tedna nadaljeval v Klingenthalu. Kvalifikacije bodo na sporedu v petek (z začetkom ob 18. uri), obe posamični tekmi pa se bosta v soboto in nedeljo začeli ob 14.30.

Od slovenskih skakalcev se bodo proti Klingenthalu odpeljali Tilen Bartol, Žiga Jelar, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Domen Prevc in Timi Zajc. Cene Prevc, ki je po končani karanteni, med katero ni imel nobenih simptomov, spet nared za tekme, se bo dokazoval v celinskem pokalu, Peter Prevc pa je dva do tri dni čutil posledice novega koronavirusa. A se njegovo stanje izboljšuje, tako da je v igri za nastop čez dober teden v Zakopanah.

image_alt
Po manjši krizi in težavah se je spet lepo sestavil


»Vendar pa ne bomo prehitevali dogodkov, saj potrebujemo vsakega močnega člana na bližnjem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Oberstdorfu,« je pojasnil glavni trener naše reprezentance Robert Hrgota, za katerega je vsak negativen izvid reprezentance ta čas kot majhna zmaga. »Za nami je končno spet običajen teden, končno smo spet vsi negativni,« si je oddahnil slovenski selektor.

V karavano se tako po enotedenskem premoru spet vrača najmlajši od bratov Prevc. »S tem, da moram v samoizolacijo, sem se moral prejšnji teden sprijazniti tako hitro, kakor so to izvedeli mediji. Preventiva je le preventiva,« je na današnji spletni novinarski konferenci povedal Domen Prevc in razkril, da je ta konec tedna, ko je prisilno ostal doma, izkoristil za trening in počitek.

image_alt
Hrgota: Po vseh težavah smo še veliko izvlekli


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine