Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Preplah v avstrijski ekipi: najboljša skakalka izpušča Lillehammer

Eva Pinkelnig: V nogometu lahko kot džoker vskočiš za deset minut, v skokih moraš biti stoodstoten ...
Eva Pinkelnig si je v prejšnji sezoni priskakala veliki kristalni globus. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
Eva Pinkelnig si je v prejšnji sezoni priskakala veliki kristalni globus. FOTO: Antti Hamalainen/Reuters
16. 11. 2023 | 23:14
17. 11. 2023 | 00:28
1:48

Uvodno tekmovanje za svetovni pokal v ženskih smučarskih skokih bo 2. in 3. decembra v Lillehammerju minilo brez branilke velikega kristalnega globusa. Avstrijska zvezdnica Eva Pinkelnig, ki se je v prejšnji sezoni veselila skupne zmage (pred Nemko Katharino Schmid in Slovenko Emo Klinec), je sporočila, da zaradi bolečin v kolenu ne bo odpotovala na Norveško.

»Seveda sem žalostna, toda zdravje ima prednost,« je svojo odločitev obrazložila 35-letna Avstrijka. Kakor je zaupala, njene bolečine izvirajo iz predolgih skokov na treningih – zlasti v Oberstdorfu. »Na srečo ni nič hujšega. Kot so mi pojasnili zdravniki, h katerim sem se odpravila na pregled, gre zgolj za preobremenitev. Zaradi tega bom izpustila tekmi v Lillehammerju,« je pojasnila Pinkelnigova in navedla zanimivo primerjavo: »V nogometu lahko kot džoker vskočiš za deset minut, v skokih moraš biti stoodstoten ...« 

Nadeja se, da bodo njene težave izginile s počitkom in da se bo potem lahko sredi decembra udeležila prireditve v Engelbergu. »Sezona bo potem še dolga,« je še dejala izkušena članica kluba WSV Tschagguns, ki je pred kratkim prejela priznanje za najboljšo avstrijsko športnico leta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine