Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Poslavlja se tudi naš nekdanji mladinski svetovni prvak v smučarskih skokih

Svoje smuči bo v kot postavil tudi Kranjčan Nejc Dežman, za katerega odločitev o koncu športne poti ni bila lahka.
Po 21 letih ukvarjanja s smučarskimi skoki bo svojo športno pot sklenil tudi Nejc Dežman. FOTO: Igor Zaplatil
Po 21 letih ukvarjanja s smučarskimi skoki bo svojo športno pot sklenil tudi Nejc Dežman. FOTO: Igor Zaplatil
23. 6. 2019 | 07:30
2:01
Ljubljana – Tekmovalnim slovesom v slovenskih smučarskih skokih še ni videti konca. Svoje smuči bo po Robertu Kranjcu, Tomažu Nagliču in Andražu Pograjcu v kot postavil tudi Nejc Dežman, ki je bil prav tako vrsto let član državnih reprezentanc. V svetovnem pokalu se je štirikrat prebil med elitno deseterico, najvišje pa se je zavihtel s sedmim mestom januarja leta 2014 v Saporu.

Na moštvenih tekmah se je Nejc dvakrat veselil tudi stopničk, v Willingenu je januarja '15 prispeval svoj delež k zmagi Slovenije (v ekipi so bili tedaj še Jernej Damjan, Peter Prevc in Jurij Tepeš), dva tedna pred tem je z istimi moštvenimi sotekmovalci osvojil tudi tretje mesto v Zakopanah. V celinskem pokalu je Dežman nanizal sedem zmag, pohvali se lahko tudi z naslovom mladinskega svetovnega prvaka, s katerim se je ovenčal leta 2012 v Erzurumu.

»Po 21 letih ukvarjanja s smučarskimi skoki se poslavljam od svoje tekmovalne poti. Odločitev o koncu kariere zagotovo ni bila lahka, saj mi skoki pomenijo veliko in sem vse moči usmerjal le v en cilj. Zdaj pa je napočil čas, da se podam novim izzivom naproti,« je sporočil 26-letni Kranjčan, ki je tudi z včerajšnjo prepričljivo zmago na 44. tednu skokov na 110-metrski napravi pod Šmarjetno goro dokazal, da zna še vedno skakati daleč.

Na isti skakalnici bo 5. julija po finalu tekme za celinski pokal opravil tudi svoj poslovilni skok. »Upam, da se vidimo v čim večjem številu,« je še povabil Dežman.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine