Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po štiriurnem maratonu Jesenicam lovorika alpske lige

Izjemen boj na 6. tekmi finala v Italiji, gol za prvo jeseniški lovoriko v alpski ligi v 17. minuti drugega podaljška. Danes sprejem na Čufarjevem trgu.
Množica privržencev jeseniškega hokejskega kluba ima razlog za veselje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Množica privržencev jeseniškega hokejskega kluba ima razlog za veselje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
S. U.
21. 4. 2023 | 00:26
21. 4. 2023 | 08:54
2:04

Klubske sezone je za slovenski hokej konec: igralci SIJ Acronija Jesenic so izkoristili prvo priložnost za lovoriko zmagovalcev alpske lige! V olimpijski Cortini d'Ampezzo so na 6. tekmi finala po več kot štirih urah izjemnega boja ugnali domače moštvo v drugem podaljšku s 4:3 (1:1, 2:0, 0:2 – 0:0, 1:0; Jenko, Polčs, Rep, Urukalo) in se tako veselili skupnega izida v zmagah 4:2.

Zdelo se je, da bodo železarji v odločilnih trenutkih sezone že po 60 minutah te tekme potrdili, da so bili dejansko najboljše moštvo v tem tekmovanju, kar so sicer najprej pokazali že v rednem delu tekmovanja s prepričljivo osvojenim 1. mestom. 

V tej predstavi št. 6 jim je načrte zgodaj prekrižal domači as Tommaso Traversa z vodilnim golom v 3. minuti, a Jeseničani so se hitro pobrali z izenačenjem, precej boljšo igro pa v drugi tretjini kronali še z dvema goloma. Prednost so držali do zadnje minute, nato pa so gostitelji izid najprej znižali na 2:3 in 10 sekund pred koncem izenačili! Sledil je podaljšek, pa tudi tu ni bilo zmagovalca. Odločil pa ga je branilec Žiga Urukalo z golom v 17. minuti drugega podaljška. 

Sicer pa si bodo železarji z njihovimi privrženci ta dan posebej zapomnili, saj je že v dopoldanskih urah vodstvo tekmovanje uradno potrdilo nastop Jesenic tudi v naslednji sezone alpske lige. 

Danes ob 17. uri pa bo na Čufarjevem trgu v središču Jesenic slovesen sprejem za nove prvake alpske hokejske lige.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine