Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Po številnih poškodbah Gangnes zagnal smuči v kot

Norveški smučarski skakalec je moral med drugim štirikrat na operacijo križnih kolenskih vezi.
Izjemnega talenta ni mogel unovčiti v celoti, saj so mu pot mnogokrat prekrižale poškodbe. FOTO: Matej Družnik/Delo
Izjemnega talenta ni mogel unovčiti v celoti, saj so mu pot mnogokrat prekrižale poškodbe. FOTO: Matej Družnik/Delo
J. P.
26. 12. 2018 | 15:38
26. 12. 2018 | 15:55
2:39
Oslo – Številne poškodbe in operativni posegi so norveškega smučarskega skakalca Kennetha Gangnesa prisilile, da je že pri 29 letih končal smučarsko kariero, je sporočila Mednarodna smučarska zveza (FIS). Veljal je za enega največjih norveških talentov vseh časov, zasedel tretje mesto v končni razvrstitvi svetovnega pokala v sezoni 2015/16, zmagal v Lillehammerju, postal svetovni podprvak in predlani tudi ekipni svetovni prvak v smučarskih poletih.


Nazadnje predlani v Planici


Vendar pa izjemnega talenta ni mogel unovčiti v celoti, saj so mu pot mnogokrat prekrižale poškodbe. Med drugim je moral tudi štirikrat pod nož zaradi križnih kolenskih vezi, zaradi česar je bil prisiljen izpustiti celotno sezono 2016/17, nazadnje pa je lanskega novembra spet padel na treningu in se vnovič poškodoval. Nazadnje je v svetovnem pokalu tekmoval 20. marca 2016 na poletih v Planici.


Zdaj spi bolje


»Nikakor nismo znali najti vzroka težav. Nekaj ni bilo v redu z mišico, stanje se ni izboljševalo. Kar nekaj neprespanih noči je za menoj, zdaj pa sem prepričan, da sem potegnil pravilno potezo, in spet bolje spim. Okrog 25 let življenja sem sledil ciljem in sanjam. Najmanj, kar lahko rečem, je, da sem dosegel nekatere cilje,« je pojasnil Norvežan.


Noge niso bile stoodstotno nared


»Če noge niso stoodstotno nared, je nesmiselno trmasto vztrajati. Upam, da me čaka tudi prihodnost v smučarskih skokih, o čemer sem že govoril z našim športnim direktorjem. Morda bom zraven tudi na novoletni turneji štirih skakalnic, vendar ne v tekmovalni vlogi,« je pojasnil Gangnes, ki je vselej užival izjemno spoštovanje reprezentančnih kolegov in ostale skakalne javnosti.


Slaba, a logična novica


»Zelo slaba novica, toda v isti sapi precej logična odločitev. Hvaležen sem Kennethu za vse čudovite trenutke, vselej je javno izkazoval naše vrednote, želim mu vse dobro pri naslednjih korakih v življenju. Seveda upam, da bo ostal del skakalne družine in da nam bo še naprej pomagal z izdatnimi izkušnjami,« je pouaril glavni norveški trener Alexander Stöckl.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine