Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Panterji na krilih Bobrovskega še enkrat ugnali Toronto

Hokejisti Floride so zaostajali z 0:2 v Torontu, nato pa pripravili preobrat za zmago s 3:2. Junak zmage je bil vratar Sergej Bobrovski s 34 obrambami.
Sergej Bobrovski je paral živce napadalcem Toronta. FOTO: USA Today
Sergej Bobrovski je paral živce napadalcem Toronta. FOTO: USA Today
N. Gr.
5. 5. 2023 | 06:30
5. 5. 2023 | 06:45
2:32

Florida je v končnico prišla kot t.i. »wild card«, Toronto pa je veljal za enega od favoritov za naslov prvaka. A so panterji v končnici ujeli neverjetno formo, nanizali so pet zaporednih zmag in v seriji proti javorjevim listom vodijo že z 2:0.

Domačini so tekmo v Scotiabank Areni v Torontu začeli dobro, po prvi tretjini so vodili že z 2:0, zadela sta Alexander Kerfoot and Ryan O'Reilly. Hokejisti Floride se niso predali, v prvi tretjini je znižal Anton Lundell, z »blitzkriegom« pa so vrnili udarec na začetku druge tretjine in v le 66 sekundah so prišli do vodstva.

Najprej je izenačil Aleksander Barkov, za vodstov s 3:2 je zadel Gustav Forsling. Sledilo je obleganje vrat Floride, hokejisti Toronta so na vse pretege iskali pot do mrežice, a je vrata zaklenil Sergej Bobrovski, ki je do konca tekme zbral kar 34 obramb.

Hokejisti Floride so se v zadnji tretjini branili (in ubranili) na vse možne načine. FOTO: USA Today
Hokejisti Floride so se v zadnji tretjini branili (in ubranili) na vse možne načine. FOTO: USA Today

Prav Bobrovski je ključna figura uspeha Floride v letošnji končnici. Serija se zdaj seli na Florido, kjer bo Toronto poizkušal vrniti milo za drago in slaviti na gostujočem ledu. 

Na drugi tekmi večera v ligi NHL so se pomerili hokejisti Dallasa in Seattla. Favorizirane Zvezde so po porazu na prvi tekmi tokrat strnile vrste in odpravile Kraken iz Seattla s 4:2. V prvi tretjini so mrežice mirovale, odločilna pa je bila druga, v kateri je Dallas dosegel tri zadetke. Serija je izenačena na 1. 

Toronto Maple Leafs: Florida Panthers 2:3 (0:2 v zmagah)
Kerfoot 3, O'Reilly 6; Lundell 12, Barkov 21, Forsling 22.

Dallas Stars: Seattle Kraken 4:2 (1:1 v zmagah)
Johnston 24, Dadonov 30, Pavelski 37, Seguin 51; Kartye 32, Eberle 57.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine