Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Na Jesenicah zanikali namige o 7 okuženih hokejistih

Eden od članov jeseniškega hokejskega moštva je bil pozitiven ob testiranju koronavirusa, zato so v Podmežakli prekinili vse aktivnosti in se za dva tedna umaknili v karanteno. Neuradno se je virus menda prenesel na še šest igralcev, kar pa so pri klubu zanikali.
Na Jesenicah so predčasno sklenili sezono zaradi okužbe enega od članov moštva s koronavirusom. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Na Jesenicah so predčasno sklenili sezono zaradi okužbe enega od članov moštva s koronavirusom. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
12. 3. 2020 | 14:20
3:11
Po hokejskih Jesenicah so se razširile govorice o koronavirusu v slačilnici hokejskega moštva, kar so zdaj iz pisarne kluba tudi uradno potrdili.

»Prejeli smo informacijo o pozitivnem testu koronavirusa, ki ga je opravil eden od naših članov ekipe. Želeli bi si, da ta oseba s pozitivno ocenjenim testom ostane anonimna ter ji tako omogočimo čim boljše razmere v času zdravljenja. Bolnik je trenutno v samooskrbi in se dobro počuti. Sporočamo, da smo že sprejeli preventivne ukrepe za zavarovanje drugih članov ekipe in javnosti. V klubu smo po navodilih zdravniške službe takoj poskrbeli za izolacijo vseh članov ekipe, odpovedali pa smo tudi vse treninge in aktivnosti. Poleg tega sta članom ekipe odrejena 14-dnevna karantena in čakanje na preventivna testiranja. Za zdaj nimamo potrjenih informacij, da bi bila v ekipi več kot ena okužba, in si želimo, da tako tudi ostane. Vodstvo kluba skrbi in nadzoruje nastalo stanje,« so zapisali v sporočilu za javnost HDD SIJ Acroni Jesenice.

A že takoj po tem sporočilu smo neuradno izvedeli, da je v slačilnici železarjev okuženih več igralcev, predvidoma sedem, kar glede na zaprt prostor, v katerem je veliko znoja in verbalnega stika med akterji, še zdaleč ne preseneča. Športni direktor kluba Marcel Rodman nam je potrdil, da so v Podmežakli uvedli izredno stanje, zaprli vse slačilnice, izselili tudi selekciji nogometnega in drsalnega kluba ter začeli odtajevati ledeno ploskev, obenem je pa zanikal, da bi bil še kdo z izjemo enega člana moštva okužen: "Dejansko imamo podatek o pozitivnem izvidu testiranja pri enem igralcu, ki pa je v domači karanteni ter se počuti dobro in je celo presenečen nad svojim izvidom. "

Dolgoletni reprezentant je seveda prikimal namigu, da je v hokejski slačilnici možnost prenašanja virusov in bolezni lahko zelo hitro, ob vprašanju o tem, če niso pri obeh slovenskih udeležencih alpske lige razmišljali o odklonitvi gostovanj v zadnjih tednih na italijanskih prizoriščih, dejal: "Takrat smo upoštevali sklep vodstva tekmovanja o nastopih v praznih dvoranah, torej brez občinstva. Skrbeli smo za varovanje zdravje, zdaj je seveda težko oceniti, kjer in kdaj se je igralec, čigar imena res ne želimo razkriti zaradi morebitnih njegovih nevšečnosti v javnosti, okužil s koronavirusom."

Železarji so sicer pred dobrim tednom, 4. marca, gostovali na italijanskem severu v Brunicu, kjer so nastopili v zadnjem kolu drugega dela sezone AHL. Končnico pa je nato vodstvo tekmovanja odpovedalo in predčasno – podobno kot v EBEL – sklenilo sezono.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine