Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Norveška šampionka sporočila veselo novico

Ena od najboljših smučarskih tekačic v zgodovini Therese Johaug bo prvič postala mamica: »Dobiti otroka je največ, kar lahko dosežeš v življenju.«
Therese Johaug se bo v prvi polovici tega leta razveselila največje lovorike. FOTO: Phil Noble/Reuters
Therese Johaug se bo v prvi polovici tega leta razveselila največje lovorike. FOTO: Phil Noble/Reuters
19. 1. 2023 | 07:00
2:15

Norveška zvezdnica Therese Johaug, ki je marca lani sklenila svojo blestečo športno pot v smučarskem teku, je pred kratkim sporočila veselo novico. Z zaročencem Nilsom Jakobom Hoffom bosta prvič postala starša.

»Dobiti otroka je največ, kar lahko dosežeš v življenju. To je večje od vseh zlatih kolajn, ki sem jih osvojila,« je 34-letna Johaugova poudarila v pogovoru za norveško televizijsko postajo NRK. Da bo postala mamica (rodila bo v prvi polovici tega leta), jo po eni strani zelo veseli, po drugi pa jo – kot je pristavila – tudi malo skrbi, ker ne ve, v kaj se dejansko podaja.

Therese velja za eno od najboljših smučarskih tekačic v zgodovini, saj je osvojila pravzaprav vse, kar se je osvojiti dalo. »Doživela sem veliko fantastičnih trenutkov, vendar pa sem se med kariero spopadala tudi s številnimi brutalnimi udarci,« je med drugim razkrila v svoji lani objavljeni biografiji.

Na najnižji točki se je znašla leta 2016, ko je bila na dopinški kontroli pozitivna na prepovedano sredstvo clostebol. Zaradi tega jo je doletela 18-mesečna prepoved nastopanja. V norveškem taboru so takrat zatrjevali, da je omenjena snov v njeno telo zašla prek mazila za ustnice.

Kakorkoli že; po prestani kazni, ki jo je po njenih besedah še okrepila, se je Johaugova uspešno vrnila na tekmovališča. Na lanskih olimpijskih igrah v Pekingu si je, denimo, pritekla še tri posamične zlate lovorike. Skupaj je na velikih tekmovanjih osvojila kar 25 kolajn, v svetovnem pokalu pa je nanizala kar 82 zmag.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine