Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nekdanji planiški rekorder Romøren se bori z rakom

Nekdanji norveški skakalec začel zdravljenje, odločen je, da bo premagal bolezen.
Nekdanji norveški skakalec, zdaj odgovoren za marketing pri reprezentanci, se bojuje z rakom. FOTO: Facebook
Nekdanji norveški skakalec, zdaj odgovoren za marketing pri reprezentanci, se bojuje z rakom. FOTO: Facebook
M. F.
16. 7. 2019 | 11:59
16. 7. 2019 | 13:09
2:09
Nekdanji smučarski skakalec Bjørn Einar Romøren, ki je v tem športu pustil pečat leta 2005 v Planici s tedanjim svetovnim rekordom (239 m), v karieri pa zbral osem posamičnih zmag v svetovnem pokalu, olimpijsko kolajno in tri na svetovnih prvenstvih (vse lovorike je na velikih tekmovanjih dosegel z ekipo), je prek družbenih omrežij sporočil, da ima raka.

"J***š rak.To pomlad sem izvedel pretresljivo novico, da imam raka na hrbtenici. Z družino smo se znašli v težkem položaju. Začel sem zdravljenje in odločen sem, da bom preživel. Pred mano je dolgo, težko obdobje, ampak to bitko bom dobil," je močen 38-letni Norvežan, ki je po karieri ostal aktiven v smučarskih skokih, v norveški reprezentanci je zadolžen za marketing.

S soprogo Martine sta ravno pripravljala načrte za poletni dopust, ko je izvedel, da je bolan. Začelo se je z močnimi bolečinami v hrbtu, mislil je, da gre za enake težave, s katerimi se je soočal že v preteklih letih. A diagnoza je bila tokrat drugačna. Sledile so kemoterapije, skozi katere se prebija.

Opozoril je, da brez težav govori o bolezni. "Vendar nimam prav veliko energije, dnevi so telesno zelo izčrpljujoči. Zato nočem ves čas porabiti za govorjenje o raku, ampak bi ga rad izkoristil za ozdravitev," je poudaril, da z izjemo intervjuja, ki bo ta teden objavljen v norveškem časopisu Se und Hoer, novinarjem ta čas ne bo na voljo za pogovore.

Romørnova, ki imata dveletnega sina Freda, konec meseca pričakujeta drugega otroka.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine