Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Meti Hrovat 5. mesto na Kronplatzu

V zadnjem veleslalomu pred svetovnim prvenstvom zelo lep nastop Kranjskogorke, Ana Bucik je bila 14., zmagala je Tessa Worley.
Naša najboljša veleslalomistka odhaja na februarsko SP z lepo popotnico 5. mesta. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Naša najboljša veleslalomistka odhaja na februarsko SP z lepo popotnico 5. mesta. FOTO: Marco Bertorello/AFP
26. 1. 2021 | 12:30
26. 1. 2021 | 14:37
2:06
Kronplatz, tudi številnim Slovencem znano smučišče na Južnem Tirolskem nad Brunicom, je gostil zadnji ženski veleslalom pred februarskim svetovnim prvenstvom. Razplet ni botroval evforiji v slovenskem taboru, zadovoljstvu pa vsekakor, saj sta Meta Hrovat in Ana Bucik potrdili zelo dobro tekmovalno pripravljenost. Prva je zasedla 5. mesto, Primorka je bila 14.

Zmage se je veselila Francozinja Tessa Worley, svoje 14. doslej v veleslalomu, po tem številu se je izenačila z našo upokojeno šampionko Tino Maze. Po prvi progi je sicer najbolje kazalo Švicarki Michelle Gisin, toda tik pred ciljem si je privoščila hudo napako in tako na končnem 6. mestu ostala brez uvrstitve na stopničke. Na teh sta bili še Lara Gut-Behrami (+0,27) in Marta Bassino (73), za njima pa Mikaela Shiffrin (1,08) in naša Hrovatova (1,23). Lep nastop, zlasti na drugi progi, je uprizorila Ana Bucik in na koncu z zaostankom 2,37 za zmagovalko zasedla 14. mesto. 

Zadnji veleslalom pred SP je pripadel Francozinji Tessi Worley. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Zadnji veleslalom pred SP je pripadel Francozinji Tessi Worley. FOTO: Marco Bertorello/AFP


Naši vodilni veleslalomistki Meti Hrovat je na zadnji preizkušnji pred februarskim svetovnim prvenstvom kazalo zelo spodbudno. Po prvi progi na Kronplatzu je bila na 6. mestu, se borila za nove stopničke, potem ko je bila nazadnje na njih na domači Zlati lisici, za vodilno Michelle Gisin pa je takrat zaostajala za 87 stotink.

Pri vrhu ni bilo večjih presenečenj. prevladovale so smučarke, ki tudi v tej sezoni kažejo visoko raven pripravljenosti, zaenkrat so bile pred Kranjskogorko še Mikaela Shiffrin (+0,56 za vodilno), Lara Gut-Behrami (0,67), Federica Brignone (0,68) in Tessa Worley (+0,78). Drugi polčas tekme je pričakovala še Ana Bucik (22.; +2,99), popoldanskega nastopa pa si nista priborili Neja Dvornik (31.; 3,86) in Tina Robnik (33.; 4,05).

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine