Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Meta Hrovat in Maruša Ferk danes brez tekme

V Cortini d'Ampezzo so organizatorji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju zaradi slabega vremena odpovedali prvo preizkušnjo v ženski kombinaciji.
Svetovmo prvenstvo v alpskem smučanju na Južnem Tirolskem v se je začelo s prvo odpovedjo tekme. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Svetovmo prvenstvo v alpskem smučanju na Južnem Tirolskem v se je začelo s prvo odpovedjo tekme. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
G. N., STA
8. 2. 2021 | 09:30
8. 2. 2021 | 18:25
1:55
Že uvodni dan svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo jo je prirediteljem zagodlo vreme. Današnjo preizkušnjo v ženski alpski kombinaciji so organizatorji skupaj z Mednarodno smučarsko zvezo zaradi slabih vremenskih razmer odpovedali. Na torkovem tekmovalnem sporedu za zdaj ostajata superveleslaloma, ženski in moški.

Zaradi slabe vremenske napovedi so se organizatorji odločili najprej spremeniti spored s slalomsko prvo in superveleslalomsko drugo vožnjo. A razmere niso dopuščale izpeljave varne tekme.

Na štartu sta bili tudi dve Slovenki Maruša Ferk in Meta Hrovat. Ilka Štuhec se je že v nedeljo odločila, da na preizkušnji ne bo nastopila. To je sicer edina kombinacija na tekmovalnem sporedu sezone 2020/21.

Štuhčeva je nameravala nastopiti na kombinacijskem superveleslalomu, ki bi ga izkoristila za preizkus proge Olympia delle Tofane.

Pod vrhovi Tofane bodo v soboto, 13. februarja, skušali izpeljati smuk. Na njem bo Štuhčeva napadala tretji zaporedni naslov smukaške svetovne prvakinje.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine