Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ljubljančani ob prvi priložnosti vrnili udarec Jeseničanom

Finale državnega prvenstva v hokeju bo očitno napet najmanj do petkove tekme na Gorenjskem. Naslednjič že v sredo.
Na Gorenjskem ni manjkalo zanimivih hokejskih prizorov. FOTO: Jure Eržen
Na Gorenjskem ni manjkalo zanimivih hokejskih prizorov. FOTO: Jure Eržen
3. 5. 2021 | 23:00
3. 5. 2021 | 23:14
4:18
Zanimiv finale končnice slovenskega hokejskega prvenstva 2020/21 je dobil novo zanimivo poglavje. Branilci lovorike, hokejisti SŽ Olimpije, so se po petkovem porazu na domačem ledu z zmago na Jesenicah oddolžili Gorenjcem. Po zanimivem boju so zmagali z 2:1, ob skupnem izidu finala 1:1 pa je jasno, da v seriji na tri zmage jutri v Tivoliju (ob 20.00) končne odločitve o prvaku še ne bo.

Izhodišče prve tekme finala v Tivoliju je presenečalo marsikoga pred sinočnjo predstavo. Olimpiji je namreč na domačem ledu močno spodrsnilo, zmagovalno moštvo alpske lige ni upravičilo vloge favorita. Na Jesenicah je bilo po zmagi že občutiti evforijo in najbrž si ni težko predstavljati, kako bi bilo v dvorani, če bi se pandemija selila k smetišču zgodovine in bi se gledalci vračali na tribune.


Zadnja tretjina zanimiva, toda brez spremembe


Toda tekmam končnice pripada posebno poglavje, ena lastovka še ne prinaša pomladi. In tako je bila pred Gorenjci pot k tako želeni zvezdici še zelo dolga. Ni trajalo dolgo, pa so se o tem prepričali tudi najbolj vzneseni optimisti v železarskem mestu: prvo resnejšo akcijo na tekmi so Ljubljančani kronali z vodilnim golom! Obenem je bilo hitro videti, da so tokrat k nalogi pristopili precej bolj odgovorno, disciplinirano in aktivno na vseh delih igrišča kot pred dnevi v domači dvorani.

Ljubljanski napadalci so bili v drugi tekmi finala uspešnejši od jesenških. FOTO: Jure Eržen
Ljubljanski napadalci so bili v drugi tekmi finala uspešnejši od jesenških. FOTO: Jure Eržen


Jeseniške poskuse so zatirali v kali, domačih priložnosti je bilo v uvodni tretjini kot tudi nato ob začetku druge le za prav majhen vzorec, ko pa je ljubljanski kapetan Žiga Pance, najboljši hokejist finala alpske lige proti Asiagu, zadel za Olimpijino vodstvo z 2:0, so spomini uhajali prav k zadnji tekmi zmajev v omenjenem mednarodnem tekmovanju. Tudi takrat so namreč zeleno-beli igrali odgovorno, povezano in zanesljivo.



Upanje gostiteljev pa se je vrnilo, ko so ti zadeli v trenutkih številčne premoči in tako napovedali še zanimivo zadnjo tretjino. V tej pa ni bilo več golov navzlic bojevitosti z obeh strani, odgovorni igri in poskusih ustvarjalnosti. Gostitelji so 2 minuti in 50 sekund pred koncem že potegnili vratarja Žana Usa z ledu, poskusili s šestim igralcem v polju, toda izenačenja niso ujeli. Izenačila je le Olimpija v tej seriji – boj se začenja v finalu za naslov državnega prvaka znova, in sicer že jutri pod Rožnikom, zagotovo bosta večna tekmeca igrala tudi v petek na Jesenicah.


Na Gorenjskem je bil aktiven tudi selektor Kopitar


Sicer pa je bil to na Gorenjskem res pravi hokejski dan, saj so se pred drugo tekmo domačega finala zbrali tudi reprezentančni kandidati. Za izbrance Matjaža Kopitarja je to prvo srečanje po lanskem februarju, potem ko je sprva odpadlo prvenstvo skupine B lani, nato pa še v tej pomladi. Bodo pa pri HZS od 15. do 21. maja pripravili turnir v Ljubljani, na katerem bodo poleg slovenske izbrane vrste igrale še Avstrija, Francija, Romunija, Poljska in Ukrajina.

Jeseniški vratar Žan Us je imel tudi sinoči veliko dela v domači dvorani pod Mežaklo. Ljubljančani so ga dvakrat matirali. FOTO: Jure Eržen
Jeseniški vratar Žan Us je imel tudi sinoči veliko dela v domači dvorani pod Mežaklo. Ljubljančani so ga dvakrat matirali. FOTO: Jure Eržen


»V obrambnih vrstah bomo imeli z izjemo Blaža Gregorca naše udarne adute, v napadu bomo preizkusili tudi nekatere, ki doslej proti takšnim tekmecem še niso merili moči. Morali se bodo prilagoditi drugačni ravni od tiste v alpski ligi,« je ob prvem zboru poudaril selektor Matjaž Kopitar. Seznam bo razkril po koncu finala DP, zaenkrat ima na ledu dva akterja iz alpske lige: Aljaža Predana (Salzburg mladi) in Roka Kapela (KAC II).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine