Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Las Vegas po podaljšku do dragocenega vodstva

Hokejisti Vegas Golden Knights so po podaljšku s 4:3 dobili uvodno tekmo finalne serije zahodne konference proti Dallas Stars. Za zmago je zadel Brett Howden.
Uvrstitev Dallasa v finale Zahoda je presenečenje, Vegas pa je prvi nosilec. FOTO: AFP
Uvrstitev Dallasa v finale Zahoda je presenečenje, Vegas pa je prvi nosilec. FOTO: AFP
N: Gr., STA
20. 5. 2023 | 07:55
20. 5. 2023 | 10:37
2:09

Serija se je za Vegas na domačem ledu začela tako, kot so si želeli - z zmago proti Dallasu s 4:3. Brett Howden je za zmago favoriziranega Vegasa po podaljšku zadel po minuti in 35 sekundah podaljška. V mrežo je pospravil odbitek, potem ko je njegov prvi strel zletel mimo gola. Za prvopostavljene nosilce zahodne konference je William Karlsson dosegel dva gola, Zach Whitecloud je prispeval dve podaji. S 33 obrambami se je izkazal tudi vratar Adin Hill.

Pri Dallasu je dva gola in podajo vpisal Roope Hintz, Jason Robertson je zbral en gol in podajo, dvakrat pa je podal veteran Joe Pavelski. Tudi Dallasov vratar Jake Oettinger je ubranil 33 strelov nasprotnika.

Dallas je povedel dobro minuto pred iztekom prve tretjine po golu Robertsona. Domači so izenačili sredi druge, ko je bil strelec Karlsson. Ta je bil natančen še po minuti sklepne tretjine za prvo vodstvo Vegasa na tekmi. Vmes je izenačil Hintz, Teddy Blueger pa je kmalu zatem obnovil domače vodstvo s svojim prvim golom v končnici. Podaljšek je dve minuti pred koncem izsili Jamie Benn, potem ko so gostje zamenjali vratarja in igrali z igralcem več v polju.

Druga tekma bo prav tako v Las Vegasu, nato se bo serija preselila v Dallas.

Vegas Golden Knights - Dallas Stars 4:3 (1:0 v zmagah)
Karlsson 30, 42, Blueger 50, Howden 62; Robertson 19, Hintz 25, Benn 38.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine