Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kot bi ji veter vedno pihal v prsi – Nika Križnar znova nepremagljiva!

Slovenske smučarske skakalke so na poletni veliki nagradi izvrstno na poti, tokrat je zmagala Nika Križnar, druga je bila Ema Klinec.
Nika Križnar FOTO: Instagram N. K.
Nika Križnar FOTO: Instagram N. K.
N. Gr., STA
23. 9. 2023 | 13:28
23. 9. 2023 | 19:33
2:08

Slovenska smučarska skakalka Nika Križnar je zmagala tudi na peti tekmi poletne velike nagrade v Rasnovu v Romuniji. Na najvišji dve stopnički sta skočili Slovenki. Družbo na zmagovalnem odru je za dvojno slovensko zmagoslavje Križnar delala Ema Klinec, ki je osvojila drugo mesto. Križnarjeva z izkupičkom 500 točk vodi v seštevku poletne VN. 

Križnarjeva je v izjemni formi. Dosegla je še peto zmago v nizu in je po prav toliko tekmah prepričljivo na čelu skupnega seštevka. Japonka Sara Takanashi, ki je današnjo preizkušnjo izpustila, na drugem mestu zaostaja že 210 točk, kar pomeni, da si je Križnar predčasno zagotovila skupno zmago v seštevku tega tekmovanja v smučarskih skokih.

»Za mano je super dan. Včeraj sem se malo še lovila, v prvem delu leta sem preveč pritiskala na smuči in enostavno nisem zadihala. Danes sem to spremenila, poizkušala sem iti po višji poti, se prepustiti, postavljati smuči in delati telemark. To se je izkazalo za zelo dobro,« je dejala 23-letna Križnarjeva iz vasi Delnice pri Škofji Loki.

Triindvajsetletna Križnarjeva je tretjič končala na vrhu seštevka poletne velike nagrade po letih 2020 in 2021.

V Rasnovu bo v nedeljo na sporedu še ena posamična preizkušnja. Poletna sezona se bo sklenila oktobra v Klingenthalu.

Ajda Košnjek je bila peta, Katra Komar 14., Nika Prevc pa 17.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine