Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitarju srebrna palica ter čestitke Dragića, Dončića in Ibrahimovića (VIDEO)

Naš najboljši hokejist je končal 13. sezono v NHL, na SP skupine B pa bo nastopil za Slovenijo, če mu bodo dovolili delodajalci iz ZDA
Na zadnji tekmi sezone v NHL je Kopitar zabil gol in dodal podajo.
FOTO: AFP
Na zadnji tekmi sezone v NHL je Kopitar zabil gol in dodal podajo. FOTO: AFP
S. U., STA
7. 4. 2019 | 09:50
21. 7. 2020 | 20:29
4:34
Vodilni slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar se je od svoje 13. sezone v NHL poslovil z zmago. Njegovi Kralji so namreč v sklepnem nastopu rednega dela ugnali podprvake iz Las Vegasa s 5:2, 31-letni Gorenjec pa je k izidu prispeval gol in podajo. Sicer pa je bil že pred to zadnjo tekmo sezone v areni Staples deležen bučnega aplavza, saj so mu pri klubu pripravili posebno slovesnost. Pred dnevi je namreč nastopil na 1000. tekmi rednega dela NHL, že pred tisto tekmo proti Calgaryju je bilo praznično, tokrat pa še posebej, saj so mu posebno čast napovedali ob slovesu s sezono.

»To gotovo ni sezona, ki bi si jo želeli. Pričakovali in upali smo na vse kaj drugega. Toda je končana za nas, nekaj olajšanja je sicer. Lepo je končati z zmago, s pozitivnimi notami, toda ne moramo pozabiti te sezone. Gotovo bomo o njej še razmišljali in se pripravili za boljšo naslednjo,« je dejal 31-letni Kopitar.



Klub mu je izročil posebno priznanje, srebrno palico, za tisočo tekmo v dresu Los Angelesa, s katerim je v sezonah 2011/12 in 2013/14 osvojil Stanleyjev pokal. Na slovesnosti niso pozabili omeniti tega, da je za Slovenijo igral na svetovnih prvenstvih in tudi na olimpijskih igrah v Sočiju 2014. Tam je bila reprezentanca sedma in Kopitar reprezentance in Slovenije ni pozabil omeniti v kratkem zahvalnem govoru. Še bolj je bil ganjen, ko mu je prej prek video zaslona v slovenskem jeziku čestital njegov oče Matjaž, tudi selektor slovenske ekipe v Sočiju.



Potem je na led prišel tudi sam skupaj z ženo Matejo, spremljali pa so ga Anžetova žena Ines ter njuna otroka Neža in Jakob. »Vsi Slovenci smo ponosni nate,« je prek Twitterja čestital tudi Goran Dragić, kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance. Čestitkam sta se med številnimi drugimi pridružila tudi novi slovenski zvezdnik v ligi NBA Luka Dončić ter nogometaš LA Galaxy Zlatan Ibrahimović.






HZS čaka na pozitivni odgovor


Sezona pa se bo za najboljšega slovenskega hokejista bržkone povsem končala šele v prvem tednu maja. Že več tednov so se namreč doma, tudi v vrhu HZS, širili namigi, da bi kapetan Los Angelesa lahko nastopil za našo reprezentanco na prvenstvu skupine B v Kazahstanu, od 29. aprila do 5. maja.

Zapriseženi optimist, predsednik zveze Matjaž Rakovec, je to že napovedal v pričakovanju Kopitarjeve zadnje klubske tekme, selektor Ivo Jan in menedžer izbrane vrste Dejan Kontrec sicer kapetana Kraljev pred koncem tekmovalne sezone onstran Atlantika nista hotela obremenjevati z domačo tematiko. Kot sta napovedala, pa sta danes zjutraj, takoj po koncu rednega dela sezone v NHL, poslala uradno vabilo v pisarno Los Angeles KIngs.



Pri zvezi zdaj čakajo na zeleno luč iz Kalifornije, gre predvsem za podrobnosti okrog zavarovanja igralca, pozitiven odgovor, kot je v sporočilu za javnost zapisal Luka Dolar, Kopitarjev predstavnik za stike z mediji, pa naj bi sledil v prvi polovici prihajajočega tedna.

Kapetan Kraljev je bil nazadnje med risi pred poltretjim letom na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Minsku, tudi zdaj bi seveda predstavljal izjemno okrepitev za moštvo, pri katerem so najbolj vprašljivi nastopi Jana Muršaka, Jana Urbasa in Žige Pavlina. Vsi trije so namreč v zadnjem času prestali grobe nalete tekmecev, pretres možganov je zahteval daljši tekmovalni premor. Nazadnje, v petek, jo je tako skupil Pavlin po naletu Jaromirja Jagra, nekoč najboljšega hokejista na svetu, zdaj povratnika v domačem tekmovanju na Češkem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine