Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitar zbral eno podajo in dve izključitvi (VIDEO)

Hokejisti moštva Los Angeles Kings se z gostovanja pri branilcu lovorike v NHL Washingtonu vračajo s porazom (4:6).
Anže Kopitar je štiri minute presedel na kazenski klopi. FOTO: Patrick Smith/AFP
Anže Kopitar je štiri minute presedel na kazenski klopi. FOTO: Patrick Smith/AFP
12. 2. 2019 | 07:14
12. 2. 2019 | 07:22
3:43
Washington – Ne zgodi se prav pogosto, da bi moral slovenski hokejski as v ligi NHL Anže Kopitar, kapetan moštva Los Angeles Kings, v enem dvoboju dvakrat na kazensko klop. Sinoči se mu je to pripetilo šele drugič v sezoni (po januarskem porazu proti Coloradu), v kateri je v 55 dvobojih zbral šele 26 kazenskih minut, zanimivo pa je, da ni bil na prvih 19 tekmah niti enkrat izključen. To dokazuje, za kako športnega igralca gre, sinoči pa je vendarle moral na dveminutno hlajenje najprej ob koncu druge in nato še na začetku zadnje tretjine. Vendar pa njegova prekrška nista bila kaznovana tudi z zadetkoma nasprotnikov.


Trije domači goli v 6 minutah in pol


Kralji so na gostovanju pred 18.506 gledalci v dvorani Capital One Arena s 4:6 klecnili pred branilcem šampionske lovorike Washingtonom, pa čeprav so še vodili s 3:2. Toda odziv gostiteljev je bil silovit, sredi druge tretjine so namreč v razmaku šestih minut in pol trikrat zadeli in tehtnico dokončno nagnili na svojo stran, s čimer so se vsaj začasno rešili iz zagate, saj pred tekmo na šestem mestu razpredelnice vzhodne konference še niso mogli svobodno zadihati, kar se uvrstitve v izločilne boje tiče. Zdaj imajo pred devetouvrščeno Carolino že udobnih sedem točk naskoka, do drugega mesta na vzhodu pa jih ločijo zgolj tri točke.


Učinkovita Rusa


Najbolj sta bila razpoložena oba odlična Rusa v vrstah Washingtona, ki sta skupaj prispevala sedem točk. Jevgenij Kuznjecov je po dvakrat zadel in podal (skupaj je v sezoni dosegel že 53 točk), Alex Ovečkin je dosegel gol in dve asistenci (skupno je že pri 64 točkah), zadel pa šele prvič po premoru za tekmo vseh zvezd. Pri poražencih je Hrušičan Kopitar svojo statistiko oplemenitil z novo podajo (za izenačenje na 2:2 ob številčni premoči na ledu), sicer pa je – zaradi izključitev – v igri prebil nekaj manj časa kot običajno, slabih 21 minut, in v tem času enkrat sprožil proti nasprotnikovim vratom.

Anže je v svojo statistiko vpisal novo podajo. FOTO: Geoff Burke/Reuters
Anže je v svojo statistiko vpisal novo podajo. FOTO: Geoff Burke/Reuters


Osem točk za osmim mestom


Zasedba Los Angelesa je bila celo nekoliko podjetnejša v napadu (razmerje strelov 33:31 v njeno korist), česar pa ni znala izkoristiti, dvakrat se je med strelce vpisal 21-letni novinec Austin Wagner. Zdaj Kralji na predzadnjem mestu lestvice zahodne konference – za njimi je po sedmih zaporednih porazih zgolj Anaheim z enakim številom točk (51) – za osmim mestom, ki ga zaseda Minnesota in ki še vodi v končnico, zaostajajo že štiri zmage oziroma osem točk. Nov izziv pa jih čaka šele v noči na petek, ko bodo v Staples Centru gostili Vancouver, ki se ravno tako krčevito bori za napredovanje v izločilne boje. Trenutno je namreč deveti na zahodu, na zadnjih petih tekmah pa je zmagal le enkrat.


IZIDI LIGE NHL


Washington Capitals : Los Angeles Kings 6:4 (Anže Kopitar 0+1 v 21 minutah)
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 1:4
Vancouver Canucks : San Jose Sharks 2:7

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine