Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Konec ere: slovo Anne Veith

Avstrijska smučarska šampionka naj bi se poslovila, ker sta z možem začela načrtovati povečanje družine.
Anna Veith naj bi se po poročanju avstrijskih medijev uradno poslovila še pred svojim 31. rojstnim dnevom. Reuters
Anna Veith naj bi se po poročanju avstrijskih medijev uradno poslovila še pred svojim 31. rojstnim dnevom. Reuters
13. 5. 2020 | 17:39
13. 5. 2020 | 17:46
1:35
Avstrijske alpske smučarke se počasi pripravljajo na vrnitev za sneg, saj bodo začele vaditi na ledeniku Kaunertaler, toda med njimi ne bo Anne Veith. Olimpijska prvakinja v superveleslalomu leta 2014, svetovna prvakinja v veleslalomu, superveleslalomu (2015) in kombinaciji (2011) ter skupna zmagovalka svetovnega pokala v sezonah 2014 in 2015 se je po poročanju avstrijskih medijev odločila za konec kariere mesec dni pred svojim 31. rojstnim dnevom.
 
Svojo odločitev naj bi Veithova, ki se je uveljavila z dekliškim priimkom Fenninger, uradno potrdila do konca maja. K odločitvi naj bi jo spodbudil predvsem niz hudih poškodb, med drugim je morala v letih 2015 in 2019 na operacijo križnih vezi obeh kolen. Obakrat se je poskusila vrniti na nekdanjo raven, a ne brez težav.
 
Smučarka iz Halleina pri Salzburgu naj bi imela tudi zasebne razloge za upokojitev. Odkar se je aprila 2016 poročila z nekdanjim deskarjem Manuelom Veithom, sta se najprej posvetila vodenju hotela v Rohrmoosu na Štajerskem, zdaj pa načrtujeta povečanje družine.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine