Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeza pri Pancetovem klubu

V Bratislavi obtožujejo vodstvo tekmovanja za krivično odločitev o končnem vrstnem redu na slovaški hokejski sceni, potem ko je to moralo prekiniti sezono v extraligi.
Slovenski reprezentant Žiga Pance je med udarnimi adutzi Slovana iz Bratislave. FOTO:Leon Vidic/Delo
Slovenski reprezentant Žiga Pance je med udarnimi adutzi Slovana iz Bratislave. FOTO:Leon Vidic/Delo
14. 3. 2020 | 18:28
1:40
Podobno kot v večini hokejskih ligaških tekmovanj, vključno s slovito NHL, je grožnja koronavirusa prekinila sezono. Zaenkrat še vztrajajo v KHL, toda nazadnje v razburljivi moskovski seriji končnice med Spartakom in Dinamom ni bilo gledalcev. Predčasno pa so končali sezono v slovaškem prvenstvu ter za prvaka razglasili Bansko Bystrico, vodilno moštvo v trenutku prekinitve.

"Takšna so pravila, da če moramo predčasno končati sezono, upoštevamo vrstni red in tako razglasimo državnega prvaka," je poudaril Richard Lintner, dolgoletni reprezentant, zdaj vodja tekmovanja, pri priči pa so se oglasili pri tradicionalnem največjem klubu v državi – Slovanu iz Bratislave. Moštvo iz glavnega mesta se je v tej sezoni z ledenih ploskev prestižne KHL vrnilo v slovaško extraligo, v trenutku prekinitve sezone je bilo na 2. mestu. "To je krivično, zagotovo podobno razmišljajo tudi naši veliki tekmeci iz Košic, ki so bili na 3. mestu. Nihče se ni posvetoval s klubi, mi se pač v dneh, ko se vsi skupaj moramo boriti z virusom, ne počutimo kot podprvaki," so poudarili v taboru bratislavskega moštva, pri katerem ena vodilnih vlog na ledu pripada slovenskemu reprezentančnemu napadalcu Žigi Pancetu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine