Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani ostajajo v alpski ligi, vabilo ICEHL prišlo prepozno

Hokejiste Sija Acronija Jesenic bo tudi v naslednjem štiriletnem obdobju vodil predsednik Peter Bohinec, na mestu direktorja pa ostaja Anže Pogačar.
Jeseniški hokejisti so v alpski ligi ostali na pragu lovorike v velikem finalu z Asiagom, kjer je odločala zadnja, peta tekma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Jeseniški hokejisti so v alpski ligi ostali na pragu lovorike v velikem finalu z Asiagom, kjer je odločala zadnja, peta tekma. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Š. R., STA
17. 5. 2022 | 19:11
17. 5. 2022 | 20:53
4:34

Stari-novi predsednik Peter Bohinec je po rednem občnem zboru in volilni skupščini tudi potrdil, da Jeseničani vsaj še eno sezono ostajajo v alpski ligi. Volitve je Bohinec napovedal že na prejšnji skupščini pred dobrim mesecem, v torek pa so v drugem najmočnejšem klubu v Sloveniji tudi opravili volilno skupščino. Na vodilnih mestih ni sprememb, saj sta nova mandata dobila tako predsednik kot direktor Anže Pogačar. Bohinec je bil tudi edini kandidat za novo štiriletno obdobje do leta 2026, prisotni člani pa so ga soglasno podprli.

»Po treznem razmisleku sem se odločil nadaljevati, predvsem zato, ker ni bilo nobenega drugega kandidata. Po drugi strani pa je bilo v dveh letih narejeno veliko, klub je stabilen, prišli so novi pokrovitelji. Na tej točki lahko klub nadgrajujemo in delamo naprej,« je o razlogih za novo kandidaturo dejal Bohinec. V predstavitvi programa za naslednja štiri leta pa je predsednik že napovedal, da bo klub s člansko ekipo tudi v naslednji sezoni še ostal v ligi AHL. V tako kratkem času, kot so ga imeli na voljo po povabilu višje lige ICEHL, da bi se pridružili temu tekmovanju, namreč niso mogli ugoditi vsem pogojem vodstva ICEHL.

Prekratek rok za prijavo v ICEHL

Sodelovanje z najmočnejšim tekmovanjem v regiji je sicer velika želja in tudi dolgoročni cilj. A na Jesenicah še ne v sezoni 2022/23, saj so imeli premalo časa, da bi izpolnili vse stroge zahteve lige. Ta je sicer v zadnjem obdobju ostala brez dveh članov, med kandidati za dopolnitev pa so poleg Jeseničanov še Asiago in združena ekipa Vorarlberg.

»Prejeli smo vabilo, pa tudi rok, za katerega bi se prijavili in bi morali dostaviti ligi podpisane pogodbe do 2025. Rok je bil tako kratek, da nam ni uspelo zagotoviti vseh pogojev. Zato pragmatično ostajamo v AHL v naslednji sezoni, seveda pa stalno z mislijo in delovanjem za ICEHL. Po najboljših prognozah bi se to lahko zgodilo 2023/24,« je o tej aktualni temi dejal Bohinec.

Ob podaljšanju delovanja obeh glavnih operativcev pa sta v klubu nova upravni in nadzorni odbor HDD Jesenic; v prvem bo po novem več predstavnikov iz gospodarstva. Bohinec je izrazil upanje, da bo tudi na ta način lažje preseči glavne težave, ki jeseniški hokej pestijo ne le zadnjih nekaj let. To pa so pomanjkanje sodelovanja z lokalnim okoljem in gospodarstvom, tudi v širši gorenjski regiji, slabo sodelovanje z drugim klubom v mestu (HD Jesenice mladi), pa tudi slab posluh jeseniške občine za hokej.

»Te točke so rak rana jeseniškega hokeja že desetletja. Vse sem preučil in deloval bom na treh stebrih. To je upravni del, kar se tiče financ, predstavili smo nove člane upravnega odbora, ki prihajajo iz gospodarstva. Kar se tiče HD mladi, smo sklenili dogovor, da se začne sodelovanje obeh klubov z enotno grafično podobo in skupnim štabom ter pregledom, kje morata kluba sodelovati, da nadgradimo hokej in gremo stopničko višje,« je dodal.

Težava pa so tudi nenehni odhodi najboljših igralcev, predvsem k velikim tekmecem v Ljubljano.

»Glede na finančne vložke smo podhranjeni, nimamo toliko možnosti in kapitala kot Olimpija. Naše igralce, ki se pokažejo kot dobri, nam speljejo z Jesenic. Tu bomo skušali sestaviti ekipo v širokem strokovnem smislu in jo nadgrajevali, da bo stalnica v naslednjem mandatu,« pravi Bohinec, ki je še dodal, da bodo na strokovnem trenerskem področju najprej ponudili nadaljevanje sodelovanja dosedanjemu strategu Niku Zupančiču, ki si bo lahko oblikoval svoj strokovni štab.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine