Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jakov Fak zgrešil prav zadnji strel

Popolna norveška prevlada v Hochfilznu, naš adut na 11. mestu.
Sturla Holm Lægreid se je veselil svoje druge zmage v sezoni. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Sturla Holm Lægreid se je veselil svoje druge zmage v sezoni. FOTO: Barbara Gindl/AFP
STA
17. 12. 2020 | 17:11
1:34
Biatlonci so v Avstriji opravili šprintersko tekmo za svetovni pokal. Prva štiri mesta so osvojili Norvežani, najboljši na 10-kilometrski tekmi pa je bil Sturla Holm Lægreid, ki je zadel vseh deset tarč in kot prvi v moški konkurenci letos dosegel drugo zmago, obenem drugo v kratki karieri. Slovenec Jakov Fak je bil enajsti.

Za 4,9 sekunde je za zmago zaostal njegov rojak Johannes Dale, ki se je zmage v Hochfilznu veselil prejšnji teden, vodilni v svetovnem pokalu Johannes Thingnes Bø pa je kljub dvema kazenskima kroga osvojil tretje mesto in za zmagovalcem zaostal 19,9 sekunde.

Vnovič so bili v ospredju tekmovalci Norveške, Francije in Švedske, ki so zasedli osem od devetih mest v ospredju. Med Slovenci je bil po pričakovanjih najboljši Fak, ki je na drugem streljanju v stoječem položaju zgrešil eno tarčo, in sicer prav zadnjo, ter bil 11. Na sobotno zasledovanje sta se uvrstila še Klemen Bauer na 45. mestu z enim kazenskim krogom in Rok Tršan z dvema na 52. Miha Dovžan je zgrešil tri tarče in bil 90.

V Hochfilznu, ki biatlonsko karavano gosti že drugi teden zaporedoma, bo v petek na sporedu ženska šprinterska tekma.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine