Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

V snežnem metežu Žan Kranjec drugi

V Santa Caterini naš smučarski as ni ubranil vodstva po prvi vožnji drugega veleslaloma v sezoni. Zmaga Hrvata Filipa Zubčića za 12 stotink sekunde.
Žan Kranjec se je odlično odrezal na prvi progi v Santa Caterini, na drugi progi je bil 11 in skupaj drugi. FOTO: Marco Bertorello/ AFP
Žan Kranjec se je odlično odrezal na prvi progi v Santa Caterini, na drugi progi je bil 11 in skupaj drugi. FOTO: Marco Bertorello/ AFP
S. U., P. Z.
5. 12. 2020 | 11:13
5. 12. 2020 | 17:14
5:30
Dvanajst stotink sekunde je zmanjkalo našemu najboljšemu smučarju Žanu Kranjcu, ki je drugi veleslalom v sezoni svetovnega pokala v Santa Caterini končal na drugem mestu. V drugi vožnji mu ni uspelo ubraniti 69 stotink sekunde prednosti pred zmagovalcem, Hrvatom Filipom Zubčićem. Kranjec ostaja pri dveh zmagah v karieri.

Drugo zmago v karieri je vpisal Zubčić z izjemno drugo vožnjo. Kranjec pa je Sloveniji prismučal jubilejne 100. stopičke. 

V težkih razmerah in močnem sneženju je bil Kranjec najboljši na prvi progi. »Zadovoljen sem z nastopom, poskusil sem napadati na vso moč. Proga ni zahtevno postavljena, le snežne razmere niso prav preproste,« je dejal v uradni izjavi po svojem prvem nastopu, po katerem je vodil pred Švicarjem Marcom Odermattom (46 stotink zaostanka) in francoskim asom Alexisom Pinturaultom (+0,48).

Filip Zubčić je v tej sezoni v odlični formi. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Filip Zubčić je v tej sezoni v odlični formi. FOTO: Marco Bertorello/AFP


V drugo je imel Kranjec na progi Deborah Compagnoni več težav, dvakrat je podrsal z roko, in dosegel 11. čas, kar je na koncu zadostovalo za drugo mesto, ki ga v karieri pred tem še ni osvojil. Zubčić je imel drugi čas druge vožnje. Tretje mesto je osvojil Odermatt.
 

Smola Hadalina


Naš drugi tekmovalec Štefan Hadalin je tik pred ciljem storil napako in tako ni končal tega uvodnega nastopa. Mu je pa kazalo dobro, kar nakazuje dobro formo.



Naslednji veleslalom bo na sporedu že jutri, ko bo 28-letni Kranjec znova v boju za stopničke. Zadnja Slovenka z zmago v Valfurvi v Italiji je Tina Maze, ki je zmagala 8. januarja 2005 v veleslalomu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine