Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Gunnarsson je potreboval le še en strel

Hokejisti kluba St. Louis Blues v gosteh po podaljšku premagali Boston Bruins in v finalu NHL izid v zmagah izenačili na 1:1.
Hokejisti moštva St. Louis Blues so se veselili pomembne zmage v gosteh. FOTO: AFP
Hokejisti moštva St. Louis Blues so se veselili pomembne zmage v gosteh. FOTO: AFP
30. 5. 2019 | 06:24
30. 5. 2019 | 12:11
1:59
Boston – Hokejisti moštva St. Louis Blues so v velikem finalu NHL poravnali izid v zmagah na 1:1, potem ko so drugo tekmo v gosteh dobili s 3:2 (2:2, 0:0, 0:0; 1:0). Zmagoviti gol je v četrti minuti podaljška zabil Šved Carl Gunnarsson.

Redni del tekme se je razpletel z izidom 2:2, vsi štirje zadetki pa so padli že v uvodni tretjini. Za Kosmatince, ki so dvakrat vodili, sta v polno zadela Američan Charlie Coyle (5.) in Šved Joakim Nordström (11.), izenačujoča gola za »glasbenike« pa sta dosegla Kanadčan Robert Bortuzzo (10.) in Rus Vladimir Tarasenko (15.).

Potem ko je v tretji tretjini zatresel vratnico, je Gunnarsson pred začetkom podaljška St. Louisovemu trenerju Craigu Berubu rekel, da potrebuje le še en strel, tako samozavesten je bil. In res; v četrti minuti dodatnega dela je, kot že omenjeno, zadel za zmago – sploh prvo finalno za Blues v zgodovini kluba. St. Louis je namreč že trikrat igral v zaključnem dvoboju za Stanleyjev pokal (v letih 1968, 1969 in 1970), vendar vselej izgubil brez dobljene tekme.

»Kot moštvo smo igrali zelo dobro. Čeprav smo dvakrat zaostajali, se nismo vdali. Čudovit občutek je doseči zmagoviti gol,« je bil nasmejan 32-letni branilec iz Örebroja na Švedskem. Naslednja tekma bo na sporedu v noči s sobote na nedeljo v St. Louisu.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine