Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Flisar na Švedskem končal že v osmini finala

Filip Flisar na začetku sezone ne najde prave forme, v Idre Fjallu je izpadel v osmini finala in zasedel 32. mesto. 
Filip Flisar na Švedskem ni bil razpoložen. FOTO: AFP
Filip Flisar na Švedskem ni bil razpoložen. FOTO: AFP
STA
19. 1. 2019 | 14:09
19. 1. 2019 | 14:12
1:28
Filip Flisar tudi na prvi tekmi novega leta v Idre Fjallu na Švedskem ni popravil neprepričljivega vtisa z začetka sezone. Na prvi od dveh tekem je zasedel 32. mesto, je izpadel v osmini finala, kjer je na dokaj nezahtevni progi z malo zavoji zasedel zadnje, četrto mesto v svoji skupini.

Prehiteli so ga Francoz Bastien Midol, Nemec Daniel Bohnacker in Avstrijec Johannes Aujesky. V zelo hladnem (-10 stopinj Celzija) in vetrovnem vremenu je nekdanji svetovni prvak, ki je bil 32. že v kvalifikacijah, zaostal že na startu, nato pa ni ogrozil niti tretjega mesta, za to je imel prepočasne smuči.

Midol, tudi vodilni v svetovnem pokalu, je nato nastopil tudi v velikem finalu, kjer je moral premoč priznati Švicarju Alexu Fivi. Poleg njiju sta v finalu nastopila še dva predstavnika Avstrije, tretji je bil Daniel Traxler, četrti pa Adam Kappacher.

V ženski konkurenci je prvič v sezoni zmagala Nemka Heidi Zacher, druga je bila Kanadčanka Marielle Thompson, tretja pa vodilna v svetovnem pokalu Švicarka Fanny Smith.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine