Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Faka dve zgrešeni tarči oddaljili od najboljših

Na tekmi za svetovni pokal s skupinskim štartom v Hochfilznu zmagal nemški biatlonec Arnd Peiffer.
Nemec Arnd Peiffer je najbolje opravil s tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Nemec Arnd Peiffer je najbolje opravil s tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. FOTO: Barbara Gindl/AFP
20. 12. 2020 | 12:50
20. 12. 2020 | 15:49
2:24
Nemški biatlonec Arnd Peiffer je v svojo korist odločil tekmo s skupinskim štartom v Hochfilznu. V razburljivem (dvo)boju je 33-letnik iz Wolfenbüttla v Spodnji Saški, ki je pokril vseh dvajset tarč, na koncu za pičle 1,3 sekunde prehitel Šveda s finskim priimkom Martina Ponsiluomo, ki je zgrešil en strel. Na tretjo stopnico zmagovalnega odra se je povzpel Norvežan Tarjei Bø (+ 9,3), ki je prav tako pustil eno tarčo nepobeljeno.

»Tokrat sem se počutil odlično, imel sem izvrstne smuči, pri streljanju pa sem imel tudi malce sreče. V boju za najvišja mesta se ti morajo preprosto pokriti vsi dejavniki,« se je enajste zmage v svetovnem pokalu, prve na tekmi s skupinskim štartom, veselil Peiffer.

Najboljši slovenski biatlonec Jakov Fak si je z zaostankom 1:03,4 minute pritekel in pristreljal 16. mesto. Boljšo uvrstitev je zapravil z zgrešenima tarčama pri tretjem in četrtem streljanju. Po prvem je, denimo, strelišče zapustil kot prvi, po drugem je bil deseti, iz najboljše deseterice pa je zdrsnil v drugi polovici 15-kilometrske tekme.

»Zgrešil sem dva strela, oba zadnja v stoječem položaju. Na progi sem se trudil, kolikor je šlo. V zadnjem krogu mi je šlo bolje kot včeraj, tudi material je bil boljši. Za kaj več bi moral zadeti še več strelov,« je izjavil Fak.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine