Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Elvira Öberg v Franciji do premierne zmage

Mlada švedska biatlonka Elvira Öberg je na zasledovalni tekmi v francoskem Le Grand Bornandu prišla do premierne zmage v svetovnem pokalu.
Marte Olsbu Roeiseland (desno) pozdravlja Elviro Öberg po decembrski zasledovalni preizkušnji v avstrijskem Hochfilznu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Marte Olsbu Roeiseland (desno) pozdravlja Elviro Öberg po decembrski zasledovalni preizkušnji v avstrijskem Hochfilznu. FOTO: Joe Klamar/AFP
STA
18. 12. 2021 | 13:58
18. 12. 2021 | 14:14
3:03

Francozinjo Julio Simon je Elvira Öberg prehitela za 4,1, starejšo sestro Hanno Öberg pa za 11,6 sekunde. Prva favoritinja za zmago Norvežanka Marte Olsbu Roeiseland, ki je dobila četrtkov šprint, si je na uvodnih dveh streljanjih pristreljala tri kazenske kroge, česar v smučini ni uspela nadoknaditi, čeprav so kasneje grešile tudi tekmice.

V končnici so bile v boju za stopničke ob četverici omenjenih še Avstrijka Lisa Theresa Hauser, Francozinja Anais Bescond in Italijanka Lisa Vittozzi, ki so šle s četrtega streljanja od drugega do sedmega mesta, ločile pa so jih tri sekunde. A Simonova in starejša med sestrami Öberg sta imeli v zadnjem krogu največ moči.

Roeiselandova je za stopničkami zaostala 1,6 sekunde, še vedno pa vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer je zdaj druga 22-letna Elvira Öberg.

Edina Slovenka Polona Klemenčič pred kar 20.000 gledalci ni uspela nadgraditi 38. mesta s šprinta, ko je prvič v sezoni osvojila točke svetovnega pokala. S skupno petimi kazenskimi krogi je bila 48.

Popoldan bo v Franciji še moško zasledovanje z Miho Dovžanom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine