Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ekipna tekma skakalcev v Lahtiju: Slovenski skakalci peti

V Lahtiju na Finskem so ekipno skakali za svetovni pokal, zmagala je Avstrija pred Nemčijo in Japonsko.
Slovenski skakalci. FOTO: Jernej Damjan/facebook
Slovenski skakalci. FOTO: Jernej Damjan/facebook
Š. R.
9. 2. 2019 | 16:25
9. 2. 2019 | 21:48
3:35
Lahti – Tekmovalni vikend svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Lahtiju danes odpira ekipna preizkušnja, na kateri se je skušala za visoka mesta potegovati tudi slovenska četverica v postavi Bor Pavlovčič, Peter Prevc, Jernej Damjan in Žiga Jelar. Glavni trener Gorazd Bertoncelj tako v zasedbo ni uvrstil Anžeta Semeniča, Anžeta Laniška in Jurija Tepeša.


 

Ekipni rezultati po prvi seriji


V ekipi tudi ni Timija Zajca, ki v Sloveniji testira opremo pred svetovnim prvenstvom, slovenski skakalni reprezentanti pa se v prvi seriji niso izkazali. Pavlovčič je skakal v prvi skupini, pristal je pri 114 metrih, Slovenija je bila po uvodu na sedmem mestu. Peter Prevc, v petek si v kvalifikacijah ni priskakal mesta za nedeljsko posamično tekmo, je bil krajši, skočil je 111 metrov, Slovenci so ostali sedmi.

Jernej Damjan, potegnil je do 118 metrov, je nastopil v tretji skupini, Slovenija pa je skočila na peto mesto. Žiga Jelar (114 metrov) je slovenskim skakalcem priskrbel uvrstitev v finale, slovenski orli pa zasedajo sedmo mesto (413,9).

Zmagovalna avstrijska četverica. FOTO: Markku Ulander/Afp
Zmagovalna avstrijska četverica. FOTO: Markku Ulander/Afp

 

Prvo mesto v roke Avstrijcev, Slovenci peti


Po prvi seriji je vodila Avstrija (Philipp Aschenwald, Gregor Schlierenzauer, Michael Hayboeck, Stefan Kraft; 494,2 točke), pred Nemčijo (Karl Geiger, Richard Freitag, Andreas Wellinger, Stephan Leyhe; 469,1) in Poljsko (Jakub Wolny, Piotr Zyla, Dawid Kubacki, Kamil Stoch; 466,4).

Slovenski skakalci se po prvi seriji niso izkazali, so se pa v drugi povzpeli na peto mesto. V drugi seriji je Pavlovčič skočil 115,5 m, Peter Prevc 121,Damjan 122,5 in Jelar 125,5 m, Slovenija pa je napredovala na peto mesto (877,3 točke). Zmagala je Avstrija (953,6 točke), pred Nemčijo (942,6) in Japonsko (Jukija Sato, Daiki Ito, Dšunširo Kobajaši, Rjoju Kobajaši; 929,5). Pred Slovenijo je bila še četrta Poljska (925,7).


Popravni izpit za Petra Prevca


Glavni trener Bertoncelj je priložnost ponudil tudi najstarejšemu od bratov Prevc, ki je bil v včerajšnjih kvalifikacijah za jutrišnjo posamično preizkušnjo po povsem ponesrečenem poskusu eden od zgolj sedmih tekmovalcev, ki se niso prebili skozi prvo sito, drugi je bil Tepeš, ki pa sta mu zmanjkali zgolj dve desetinki točke. Peter Prevc je imel včeraj edini veter v hrbet, z napravo v Lahtiju pa se še vedno ni spoprijateljil.

Peter Prevc se z napravo v Lahtiju zlepa ne spoprijatelji. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Peter Prevc se z napravo v Lahtiju zlepa ne spoprijatelji. FOTO: Voranc Vogel/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine