Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Dragoceni odmerek domačega za SP

Morda 11. mesto Mete Hrovat, njen rezultat kariere v slalomu, ne zveni nič posebnega, a v omenjenih okoliščinah ima večjo vrednost, kot izgleda na papirju.
Zlata lisica je kljub slabemu vremenu povsem upravičila pričakovanja. FOTO: Tadej Regent/Delo
Zlata lisica je kljub slabemu vremenu povsem upravičila pričakovanja. FOTO: Tadej Regent/Delo
4. 2. 2019 | 08:00
4. 2. 2019 | 11:23
1:59
Mariborčani so poskrbeli za uspešno generalko pred vrhuncem sezone. Niso dosegli le 55. zmage s tem, ko so izpeljali Zlato lisico, dodana vrednost se skriva tudi v zadnjem vtisu, ki so ga ustvarili pri slovenskih adutinjah, preden se bodo začele dokazovati na svetovnem prvenstvu.

Morda se navzven ne zdi tako zelo pomembno, a to, da je Ilko Štuhec pred najpomembnejšo tekmo zime ponesla bučna navijaška podpora na domačem hribu, na katerem je smučarsko rasla, je lahko jeziček na tehtnici v finišu priprave za veliko tekmovanje. Podzavestno tudi to, da je dva dni pred prvim uradnim smukaškim treningom spala v domači postelji in na sever poletela z letalom iz domačega mesta.

SP, nova izkušnja, čaka Meto Hrovat. Čeprav je na Pohorju poudarila, da ji proga ne ustreza, saj so položni deli njena šibka točka (podobna bo v Åreju), to ni postal njen podzavestni hendikep, temveč le opazka o oviri, ki jo je preskočila. Tudi z bolečinami v gležnju, ki so bile še pred novim letom tako močne, da je za mesec dni morala na prisilni počitek. Še so prisotne, le da je trma Gorenjke močnejša.

Morda 11. mesto, rezultat kariere v slalomu, ne zveni nič posebnega, a v omenjenih okoliščinah ima večjo vrednost, kot izgleda na papirju. »Vedno je lahko boljše, ne maram pa nerealnih pričakovanj,« je trdno na tleh 21-letnica, ki kljub mladosti ni neučakana, ampak ohranja potrpežljivost. Njeno ime si velja dobro zapomniti.

Pohorje je poskrbelo za dobro podlago, naj bo odskok na severu čim daljši.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine