Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Dober slovenski uvod

Trojna zmaga norveških kombinatorcev v Ruki, Vid Vrhovnik 26.
Vid Vrhovnik je sezono začel s 26. mestom. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Vid Vrhovnik je sezono začel s 26. mestom. FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Š. R., STA
24. 11. 2023 | 17:29
1:58

V finski Ruki se je začela tudi nova sezona svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev. Na prvi tekmi so prevladovali Norvežani, ki so zasedli prva tri mesta. Zmagovalca je odločil sprint trojke, ki je v vodilni skupini ušla na zadnjem vzponu, v njem je imel največ moči Jens Luraas Oftebro, ki je vknjižil peto zmago v svetovnem pokalu.

Drugo mesto je na tekmi s skokom in 7,5 kilometra dolgim tekom zasedel najboljši kombinatorec zadnjih let Jarl Magnus Riiber, tretji je bil Jørgen Graabak. Četrti je bil Nemec Johannes Rydzek, peti Finec Eero Hirvonen, šesti pa Avstrijec Johannes Lamparter, lanski zmagovalec svetovnega pokala.

Zelo dobro se je odrezal slovenski povratnik na tekme Vid Vrhovnik. Zasedel je 26. mesto, dvanajstič v karieri je prišel do točk, izenačil pa je svojo tretjo najboljšo uvrstitev v karieri. Po skoku je zasedel 32. mesto, a takoj pokazal, da je tekaško dobro razpoložen.

Že po dobrem kilometru je prehitel nekaj tekmovalcev, med njimi tudi Gašperja Brecla, ta je po skoku zasedal 23. mesto, na koncu pa se boril celo za uvrstitev med najboljših dvajset. Za 20. mestom je zaostal le za 3,6 sekunde, njegov zaostanek za zmagovalcem pa je znašal minuto, osem sekund in tri desetinke. Brecl je med 55 tekmovalci zasedel 44. mesto, zaostal je dve minuti in 14 sekund.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine