Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Beat Feuz med prekinitvami in padci do prve zmage na Streifu

Moški smuk v Kitzbühlu je prinesel veliko razburljivih trenutkov in hude krvi.
Današnji smuk je zaznamoval tudi hud padec Ursa Kryenbühla. FOTO: Helmut Fohringer/AFP
Današnji smuk je zaznamoval tudi hud padec Ursa Kryenbühla. FOTO: Helmut Fohringer/AFP
STA, B. E.
22. 1. 2021 | 15:07
22. 1. 2021 | 15:08
2:37
Švicar Beat Feuz je zmagovalec prvega moškega smuka za svetovni pokal alpskih smučarjev v letu 2021 v Kitzbühlu. Feuz je po štirih drugih mestih na zloglasnem Streifu le osvojil najvišjo stopničko. Lanski zmagovalec tega smuka, Avstrijec Matthias Mayer, je osvojil drugo mesto, tretje mesto je pripadlo predstavniku Italije Dominiku Parisu.

Današnji smuk je vzel velik davek med tekmovalci. Američan Ryan Cochran-Siegle je bil prvi, ki so ga v dolino prepeljali z reševalnim helikopterjem. Naslednji je bil Švicar Urs Kryenbühl, ki je grdo padel na ciljnem skoku. Tekmovalca, bil je 17. na štartu, je vrglo na glavo in ga nepremičnega katapultiralo skozi cilj. Nepremično je obležal na snegu v ciljnem izteku in po dolgih minutah so mu le nudili prvo pomoč. Njegov izid je sicer obveljal.

Najhitrejša trojica v Kitzbühlu: Matthias Mayer, Beat Feuz in  Dominik Paris (z leve). FOTO: Helmut Fohringer/AFP
Najhitrejša trojica v Kitzbühlu: Matthias Mayer, Beat Feuz in  Dominik Paris (z leve). FOTO: Helmut Fohringer/AFP


Feuz, smukaški svetovni prvak iz leta 2017, je zmagovito vožnjo uprizoril kot peti na štartu s časom 1:53,77. Mayer je bil s številko 7 zelo blizu, a se v cilju ni obarval v zeleno. Njegov zaostanek je znašal 16 stotink sekunde. Zaostanek Parisa na tretjem mestu je znašal 56 stotink sekunde.
 

Čater 26. med 28 smučarji v cilju


Na štartu zloglasne proge so bili trije Slovenci. A se je po progi spustil le Martin Čater, ki je navdušil s spektakularno zmago na uvodnem moškemu smuku sezone 2020/21. Celjan se z dolgo in zahtevno strmino se še ni spoprijateljil. Čater je bil prvi, ki je zaostal za več kot štiri sekunde (+4,12). Na koncu je osvojil točke za 26. mesto med 28 smučarji, ki so končali preizkušnjo.

Pri  številki 23 so smuk znova prekinili, takrat zaradi vetra. Nato so pustili na progo še sedem tekmovalcev. Pri številki 31 pa so tekmo znova prekinili in jo nato tudi končali. S tridesetimi tekmovalci, ki so štartali, so izpolnili formalne pogoje, da je tekma obveljala za uradno. Med tistimi, ki niso prišli na vrsto, sta bila tudi Slovenca Boštjan Kline in Miha Hrobat s številkama 38 in 50.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine