Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Lanišek se je prepričal, da je nared za vrnitev v svetovni pokal

Domžalski skakalni as je na srednji napravi v Planici opravil prve skoke po poškodbi kolena.
Anže Lanišek je opravil prve skoke po poškodbi kolena. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Anže Lanišek je opravil prve skoke po poškodbi kolena. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
29. 2. 2024 | 10:28
29. 2. 2024 | 11:22
1:43

V zadnjih treh sezonah najboljši slovenski smučarski skakalec v svetovnem pokalu Anže Lanišek je že opravil prve skoke po poškodbi kolena, ki jo je pred dobrim mesecem staknil na Bloudkovi velikanki. Na srednji napravi v Planici se je prepričal, da je znova nared za tekme.

Vrnitev na skakalnice po več kot mesecu dni okrevanja se mu je zelo prilegla, kot je 27-letni Domžalčan, sicer član SSK Mengeš, kratko in jedrnato zapisal pod posnetek svojega dolgega skoka na 100-metrski napravi v Planici, ki ga je objavil na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram. Kot kaže, se bo udarnemu slovenskemu moštvu dejansko spet pridružil na norveški turneji, ki se bo čez osem dni začela na znamenitem Holmenkollnu nad Oslom.

V skupni razvrstitvi za svetovni pokal je Lanišek med enomesečno odsotnostjo (ob svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih na Kulmu je bil prisiljen izpustiti tudi tekme v Willingenu, Lake Placidu, Saporu in Oberstdorfu) zdrsnil na dvanajsto mesto. Tik pred njim sta reprezentančna kolega Peter Prevc in Lovro Kos.

Na vrhu seštevka kraljuje avstrijski šampion Stefan Kraft, ki bo poskušal ta konec tedna v Lahtiju še povečati svojo prednost pred drugouvrščenim Japoncem Rjojujem Kobajašijem, pred katerim ima že 269 točk naskoka.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine