Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Andreji prvič naslov, Štefanu dvojna lovorika

Na državnem prvenstvu v alpskem smučanju Andreja Slokar, prvo odkritje sezone, ni skrivala dobre volje.
Andreja Slokar je navdušila z odlično predstavo na svetovnem prvenstvu, zdaj pa je bila prepričljiva tudi doma. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
Andreja Slokar je navdušila z odlično predstavo na svetovnem prvenstvu, zdaj pa je bila prepričljiva tudi doma. FOTO: Denis Balibouse/Reuters
25. 3. 2021 | 20:52
1:30
Po slovesu od zime v svetovnem pokalu večina vodilnih slovenskih alpskih smučarjev v teh dneh nadaljuje sezono v boju za domače naslove. Na sončni podkorenski strmini sta slalomska favorita danes potrdila svoji vlogi: Štefan Hadalin je po sredini veleslalomski lovoriki osvojil drugi naslov zapored, sploh svojega prvega naslova pa se je razveselila Andreja Slokar, nedvomno prvo odkritje te zime v slovenskem alpskem smučanju. 

»Vidite, v tej sezoni se mi večkrat kaj zgodi prvič,« se je nasmejana Ajdovka spomnila tako senzacionalne prve uvrstitve med deseterico kot tudi nepozabnega 5. mesta na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo. Danes na Gorenjskem v boju za domači naslov ni imela reprezentančne sotekmovalke Ane Bucik, ki so jo zdravstvene težave položile v posteljo. Naša vodilna veleslalomistka Meta Hrovat pa je bila na prvi progi v tem slalomu diskvalificirana.

Na prizorišču sicer ni vodilnega slovenskega smučarja Žana Kranjca, ki je prve dneve po koncu svetovnega pokala izkoristil za testiranje opreme, s katero je imel v tej sezoni precej težav. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine