Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Primož Roglič je dobil zlato poplačilo za trdo delo

Slovenski kolesarski zvezdnik je po zmagi v vožnji na čas na OI dejal, da bo za vedno ostala zapisana v njegovi karieri.
Po Benjaminu Savšku je tudi Primož Roglič osvojil zlato kolajno na OI v Tokiu. FOTO: Ina Fassbender/AFP
Po Benjaminu Savšku je tudi Primož Roglič osvojil zlato kolajno na OI v Tokiu. FOTO: Ina Fassbender/AFP
STA, B. E.
28. 7. 2021 | 13:32
28. 7. 2021 | 14:31
3:05
Slovenski kolesar Primož Roglič, ki si je v današnji vožnji na čas na olimpijskih igrah prikolesaril prvo mesto, je po zmagi dejal, da bo to za vedno ostalo zapisano v njegovi karieri. »Trdo delo je poplačano,« je dodal kolesarski as, ki je Sloveniji priboril drugo zlato kolajno na letošnjih igrah v Tokiu.

Roglič je v vožnji pri prvem vmesnem času med vsemi zabeležil drugi najboljši čas, do konca dirke pa ga ni uspelo prehiteti nikomur. Drugo mesto je na koncu osvojil Nizozemec Tom Dumoulin, tretji pa je bil Avstralec Rohan Dennis.

»V tej sezoni sem vlagal mnogo mnogo več fokusa v kronometer. Tole danes je super lepa nagrada. Predvsem želim uživati v tej medalji, za vedno bo zapisana, za vedno mi bo ostala,« je po današnjem tekmovanju dejal Roglič, ki pogled že usmerja v nove izzive.

Slovenski junak med drzno vožnjo. FOTO: Greg Baker/AFP
Slovenski junak med drzno vožnjo. FOTO: Greg Baker/AFP

 

Želi uživati v kolajni


Na vprašanje, ali mu več pomeni olimpijsko zlato ali bi mu zmaga na Touru, je odvrnil, da nikoli ni pravično ocenjevati, kaj je več in kaj je manj. »Zame je v tem trenutku neverjetno in res želim uživati v tej zlati kolajni,« je dejal dvakratni zmagovalec Vuelte.

Med igranjem slovenske himne ob podelitvi najžlahtnejšega olimpijskega odličja je Roglič razmišljal predvsem o vsem odrekanju za ta uspeh. »No, to mi je šlo po glavi že vmes, med vožnjo, ker mi je končno šlo. Fino je bilo, ker me ni bolelo vse nepotrebno in sem res končno tudi jaz nekaj dosegel oziroma dobil,« je dejal.

Na sobotni cestni dirki, po kateri je z bronastim odličjem slavil Tadej Pogačar, je imel namreč Roglič nekaj težav, ki so bile tudi posledice padca na dirki po Franciji. Ta izkušnja je bila zanj boleča, a kot je dejal danes, je po drugi strani v kolesarstvu ogromno dirk, tako da lahko vedno gledaš proti novim ciljem. Dodal je, da se to sicer sliši preprosto, a realnost je bila taka, da še teden dni pred odhodom na Japonsko ni bil prepričan, ali bo nastopil na olimpijskih igrah.

Roglič je prešerno proslavil uspeh s člani slovenske reprezentance. FOTO: Greg Baker/AFP
Roglič je prešerno proslavil uspeh s člani slovenske reprezentance. FOTO: Greg Baker/AFP

 

Tako kot Pogačar želi vedno zmagati


Priznal je tudi, da je imel predvsem na cestni dirki nekaj zdravstvenih težav, ki jih doma ni imel in jih niso predvidevali. Če bi vedel, da se bo to zgodilo, mogoče celo ne bi prišel na OI. V Tokiu pa je prišel z miselnostjo oziroma upanjem, da lahko da vse od sebe in doseže dober rezultat.

Spregovoril je tudi o rivalstvu s Pogačarjem: »Vedno ko dirkava, hočeva oba zmagati. Tu zdaj ni nobene velike skrivnosti. Ko smo skupaj, pa moramo tudi skupaj potem narediti čim boljši rezultat.«

Slovenija pred letošnjimi igrami v kolesarstvu še ni imela kolajne, tokrat pa je na dveh cestnih preizkušnjah vknjižila dve, po zaslugi dvakratnega zmagovalca Vuelte tudi najžlahtnejšo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine