Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Luka Dončić: Ponosen sem na ekipo, nismo še rekli zadnje

Slovenski košarkarji tudi po prvem porazu odločeni, da bodo zapustili olimpijske igre s kolajno.
Selektor Aleksander Sekulić in prvi slovenski adut Luka Dončić po porazu s Francijo. FOTO: Aris Messinis/AFP
Selektor Aleksander Sekulić in prvi slovenski adut Luka Dončić po porazu s Francijo. FOTO: Aris Messinis/AFP
F. T., STA
5. 8. 2021 | 16:00
5. 8. 2021 | 16:14
2:48
Slovenski košarkarji so v tekmi s Francijo doživeli prvi poraz na letošnjih olimpijskih igrah in tako ostali brez nastopa v finalu. V soboto ob 13. uri se bodo pomerili za tretje mesto z Avstralci. Selektor Aleksander Sekulić in Luka Dončić ostajata optimistična. Tudi Francozi so priznali, da so igrali eno najtejžih tekem doslej.

Aleksander Sekulić (selektor Slovenije): Videli smo dobro tekmo z odličnim nasprotnikom, ki je na koncu znal zmagati. Ponosen sem na svoje igralce, ki so na igrišču pustili srce. Naredili smo nekaj napak, a nikogar ne smemo kriviti, saj so vsi dali vse od sebe. V končnici smo bili, kjer smo želeli biti. Ni pa se nam izšlo. Dobro so pokrili Luko Dončića, ki pa je zbral 18 podaj, in v težki tekmi smo se po zaostanku spet vrnili v igro, a odločila je ena žoga.

Luka Dončić (košarkar Slovenije): Ponosen sem na ekipo. Izgubili smo, čeprav smo imeli na koncu lepo priložnost za zmago. Prav vsi so dali vse od sebe. Trdo smo delali dva meseca, da smo pokazali to igro tukaj in presenetili veliko ljudi. Nikakor se tukaj še nismo predali, saj je pred nami še en cilj, za katerega se bomo zdaj zbrali. Danes je odločila tudi sreča, ko je Batum blokiral zadnji met.

Luka Dončić med tekmo s Francijo. FOTO: Brian Snyder/AFP
Luka Dončić med tekmo s Francijo. FOTO: Brian Snyder/AFP


Vincent Collet (selektor Francije): Odlično tekmo je odločil en met. Čestitam lahko svoji ekipi, da je zdržala. Pomembno je, da nikoli nismo popustili. Dobro smo se pripravili tudi na Luko Dončića. Preučili smo njegovo igro in ga na osnovi analize prejšnjih tekme skušali potisniti na desno stran, a istočasno smo se odločili, da ne žrtvujemo vsega, ko pokrivamo njega. Vsekakor smo na njem menjali naše najboljše košarkarje, ga skušali utruditi, pa je vseeno zbral 18 podaj. Odrezati smo morali tudi ostale, predvsem Vlatka Čančarja. Moji igralci so dokazali, da so prava ekipa.

Nicolas Batum in Nando De Colo sta strla Slovence. FOTO: Aris Messinis/AFP
Nicolas Batum in Nando De Colo sta strla Slovence. FOTO: Aris Messinis/AFP


Nando de Colo (košarkar Francije): To je bila ena težjih tekem, ki sem jo igral. Imeli smo veliko spoštovanje do Slovenije in odločila je moštvena igra in selektorjeva strategija, ki smo jo vsi spoštovali vseh 40 minut. Na koncu je tekmo odločila ena sama žoga. V končnici je bilo težko. Slovenija se je vrnila, v obrambi je vsak moral paziti na svojega igralca, vedeli pa smo, da Klemen lahko naredi, kar je. Tekmo na koncu ocenjujemo na tej akciji, a je ta le pokazala, kako se igralci odzovejo, ko je to najbolj potrebno in kako se borimo kot ekipa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine