Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Dončić besnel po tekmi: Kaj se je zgodilo? Zgodila se je Fiba!

Košarkarski obračun Slovenije in Francije v polfinalu OI bo šel v zgodovino kot eden najbolj dramatičnih vseh časov. Temu primerni so bili tudi nekateri odzivi.
Luka Dončić je imel v polfinalnem obračunu veliko dela s sodniki. FOTO: Brian Snyder/Reuters
Luka Dončić je imel v polfinalnem obračunu veliko dela s sodniki. FOTO: Brian Snyder/Reuters
J. K.
6. 8. 2021 | 11:00
6. 8. 2021 | 12:43
1:57
Luka Dončić je imel med tekmo veliko pripomb nad delom sodnikov. Celo selektor Aleksander Sekulić je po tesnem porazu z 89:90, napad za zmago Slovenije se je končal z blokado Nicolasa Batuma ob polaganju Klemna Prepeliča, dejal, da so se »pustili sprovocirati« sodnikom.

image_alt
Selektor žogo že videl v košu, ponosen na fante, ki imajo čisto vest


Dončić, ki je tekmo sklenil z zgodovinskim trojnim dvojčkom, je po šele prvem porazu v članski reprezentanci po poročanju italijanskega 15min izrekel tudi nekaj ostrih obtožb na račun Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).


Sodili Argentinec, Brazilec in Latvijec


»Fiba bo gotovo zadovoljna!« je menda zaklical kmalu po zadnjem pisku sirene, potem ko je še pred iztekom igralnega časa, ko so Francozi po blokadi Batuma žogo poslali na varno, jezen stekel k najbližjemu sodniku. Italijani trdijo, da je Dončić, ko je šel mimo Žige Dimca v prostoru za izjave, tudi jezno dodal: »Kaj se je zgodilo? Zgodila se je Fiba!«

Obračun so sodili Argentinec Juan Fernandez, Brazilec Guilherme Locatelli in Latvijec Martins Kozlovskis, ki so slovenskim košarkarjem in klopi med obračunom – tako kot tudi Francozom – podelili tudi nekaj tehničnih napak. Slabih pet minut pred koncem tekme po metu Blažiča, ki se je že dotaknil spodnjega dela table in bil nato blokiran, si kljub protestom Slovencev vendarle niso ogledali posnetka, na drugi strani pa je Nando De Colo zadel eno ključnih trojk za takratno vodstvo Francije z 82:78.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine