Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Zidanškova 30. igralka sveta, na vrhu Đoković in Bartyjeva

Znani sta končni lestvici ATP in WTA za leto 2021. Bedene izgubil dve mesti, v stoterici tudi Juvanova. Najbolj napredovala Muguruza.
Tamara Zidanšek se je letos prebila v polfinale OP Francije. FOTO: Martin Bureau/AFP
Tamara Zidanšek se je letos prebila v polfinale OP Francije. FOTO: Martin Bureau/AFP
STA
22. 11. 2021 | 10:31
2:46

Po zaključnem turnirju najboljše osmerice v italijanskem Torinu je znana končna podoba lestvice ATP. Na vrhu ima veliko prednost Srb Novak Đoković, ki mu sledi Rus Daniil Medvedjev. Vse bližje mu je na tretjem mestu zmagovalec zaključnega mastersa, Nemec Alexander Zverev. Od Slovencev je še naprej najboljši Aljaž Bedene na 109. mestu.

Zverev je v finalu Torina ugnal prav Medvedjeva in se mu na lestvici približal na 800 točk. Na vrhu je sicer z 11.540 nedotakljiv Đoković, ki je v Torinu izpadel v polfinalu prav proti Zverevu. Medvedjev je sezono sklenil z 8640 točkami.

Med najboljšo deseterico je prišlo do ene spremembe, Italijan Jannik Sinner je prehitel Kanadčana Felixa Auger-Aliassima na desetem mestu.

Novak Đoković je suvereno na vrhu lestvice ATP. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
Novak Đoković je suvereno na vrhu lestvice ATP. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters

Najboljši Slovenec na lestvici ostaja Aljaž Bedene, ki je izgubil dve mesti in je 109. Dve mesti je izgubil tudi Blaž Rola in je 182., Blaž Kavčič pa je ostal na 293. mestu.

Avstralka Ashleigh Barty pa je teniško sezono turneje WTA končala na prvem mestu. Sledi ji Belorusinja Arina Sabalenka, tretja pa je zmagovalka zaključnega turnirja sezone v mehiški Guadalajari, Španka Garbine Muguruza. Tamara Zidanšek bo leto 2021 kot najboljša Slovenka sezono sklenila na 30. mestu lestvice WTA, mesto višje kot prej.

Najboljša Slovenka v dvojicah pa je Andreja Klepač, ki bo leto 2021 končala na 19. mestu s 3390 točkami. Na vrhu te lestvice je Katerina Siniakova iz Češke z 8365 točkami. Slednja je z rojakinjo Barboro Krejčikovo, drugo na lestvici dvojic in peto med posameznicami, dobila zaključni turnir dvojic v Guadalajari.

Ashleigh Barty ostaja številka 1. FOTO: Elsa/AFP
Ashleigh Barty ostaja številka 1. FOTO: Elsa/AFP

Med posameznicami je v zadnjih dveh tednih najbolj napredovala Muguruza, ki je skočila na tretje mesto. Finalistka posamičnega turnirja v Guadalajari, Estonka Anett Kontaveit pa je napredovala na sedmo mesto.

Od Slovenk je med stoterico še Kaja Juvan, ki je 98. igralka sveta. Na 136. mestu je Polona Hercog, ki ta teden igra na turnirju nižje ravni v Dubaju, Dalila Jakupovič pa je izpadla iz top 300 in je zdaj 308. igralka sveta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine