Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Wimbledonska kraljica je spet Čehinja

V finalnem dvoboju deklet je v treh nizih Barbora Krejčikova ugnala Italijanko Jasmine Paolini.
Barbora Krejčikova je prvič doslej osvojila wimbledonsko lovoriko. FOTO: Paul Childs/Reuters
Barbora Krejčikova je prvič doslej osvojila wimbledonsko lovoriko. FOTO: Paul Childs/Reuters
S. U.
13. 7. 2024 | 17:19
13. 7. 2024 | 18:16
2:28

Barbora Krejčikova,je kraljica Wimbledona 2024. V finalnem dvoboju je ugnala Italijanko Jasmine Paolini s 6:2, 2:6, 6:4. Tekmici sta igrali dve uri, napak je bilo več kot v kakovostnih polfinalnih obračunih, v napetem tretjem nizu so odločale malenkosti. Čehinja pa je izkoristila tretjo zaključno žogico in se razveselila lovorike ter lepe nagrade v višini 2,7 milijona evrov.

Krejčikova je tako osvojila svoj drugi turnir za grand slam, po Parizu 2021, sicer je 4. igralka doslej, ki se je pod češko zastavo razveselila pokala na najbolj prestižnem teniškem turnirju. Pred njo se je to posrečilo Jani Novotni (prav njej, ki ji je bila nekoč trenerka, je posvetila to zmago), Petri Kvitovi in lani Marketi Vondroušovi. Največ wimbledonskih naslovov, in sicer 9, ima Martina Navratilova, doma prav iz Prage, vendarle pa je vse uspehe dosegala kot ameriška državljanka.

Krejčikova, 28-letnica iz Ivančic v okolici Brna, ni skrivala veselja: »Nimam besed. Neresnično se zdi vse skupaj. Najlepši dan v življenju! Zelo težko je pojasniti, kaj čutim v tem trenutku. Čestitam Jasmine in ekipi za borbo za vsako točko, sama pa sem bila nekoliko srečnejša danes. Bil je težak dvoboj, ampak sem uživala.« Ob namigu o spominu na omenjeno Novotno pa je dejala, da ji je prav ona močno spremenila teniško pot.

Jasmine Paolini se je borila po najboljših močeh, več od niza pa ni osvojila. FOTO: Henry Nicholls/AFP
Jasmine Paolini se je borila po najboljših močeh, več od niza pa ni osvojila. FOTO: Henry Nicholls/AFP

Italijanka ob porazu, po Parizu pred enim mesecem drugem zaporednem v finalu turnirja za grand slam, ni bila videti pretirano potrta. »Ko sem bila otrok, sem gledala Wimbledon, navijala za Rogerja Federerja, zdaj pa tukaj igram. Res sijajno,« je dejala ob letošnjem slovesu od turnirja.

V posamični konkurenci je zdaj na vrsti le še moški finale, v nedeljo ob 15. uri med Carlosom Alcarazom in Novakom Đokovićem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine